Mustikkainen juustokakkuleivos

Viikonlopuksi mökkireissulle ajattelin tehdä jotain mustikasta ja työmatkalla ostin mustikat ja riensin kotiin tekemään leivoksia. Mitä aineita siihen laittaisin selvisi sillä, kun katsoin jääkaappiini mitä aineksia löytyy. Halusin tehdä leivoksen peltikokoon jotta siitä riittäisi mahdollisimman monelle. Siitä sitten syntyi seuraavanlainen ohje. Olen tehnyt leivokset 30 x 40 cm olevalla reunavuoalla. Vuoasta syntyi n. 24 leivosta. Tuotteet löytyvät myös laktoosittomina millä myös minä tein. Liivatteita on aika paljon mutta annos on iso ja jotta leivos pysyy muodossaa tuo on minimi mitä voi tähän mielestäni laittaa .Leivoksesta tuli aivan suussa sulavaa ja juuri oikeanlaista koostumukseltaan.

Pohja
100 g voita
300 g mantelikorppuja

Täyte
400g  Valion vaniljarahkaa
250 g mascarponea
80 g vaniljatuorejuustoa
175 g philadelfia tuorejuustoa
180 g Arlan Rahkaisa mustikkavadelmajogurttia
3 dl kermaa
1,5 dl sokeria
1/tl suolaa
280g mustikoita
8 liivatelehteä 
1/2 sitruunan mehu 



Pohja: Lämmitä uuni 175 asteeseen, Sulata voi kattilassa
Murskaa yleiskoneen veitsenterällä  mantelikorput pieneksi . Jätä hieman puruvaraa, joten älä jauha ihan jauhoksi. Lisää murut kuppiin ja lisää päälle sulatettu voi. Sekoita voi murujen joukkoon ja taputtele lusikalla pohjataikina 30 x 40 cm reunavuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 6 min. Eikä yhtään enempää jotta ei pala.

Täyte: Vatkaa yhteen tuorejuustot, jogurtti ja vaniljarahkat. Mausta sokerilla ja suolalla.Laita liivatelehdet likomaan kylmään veteen.  Vatkaa eri kupissa kerma vaahdoksi. Kiehauta mustikat kattilassa ja muussaa ne kiuhautuksen jälkeen sauvasekoittimella. Jäähdytä, Lämmitä sitruunanmehu kuumaksi esim mikrossa ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos nauhana tuorejuusto rahkaseokseen. Lisää sen jälkeen jäähtynyt mustikkaseos ja sekoita hyvin joukkoon. Lopuksi kääntele vatkattu kermavaahto mustikkaseokseen 

Laita hyytymään jääkaappiin  yön yli ja koristele halaumallasi tavalla. Minä tein koristeluja kahdenlaisia jossa käytin sokerimassasta tekemiäni kukkia, mustikoita ja suklaakoristeita. Sokerimassa koristeet sulavat jos ne laitetaan suoraan tuohon moussen päälle joten pohjan  kastaminen suklaassa auttaa siihen tai niin kuin toisessa kuvassa olevassa koristelussa olen laittanut ne mustikoiden päälle, niin siinä pysyivät erittäin hyvinä, eivätkä sulaneet leivoksen päälle.

Seuraavana päivänä leikkaa leivokset kuumalla veitsellä haluttuun kokoon.. Nauti suussa sulavista leivoksista.





Kommentit

  1. On kyllä ihanan näköisiä! Tosi herkulliselta resepti kuulostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru, nämä olivat oikein makoisia, ja ihanan mustikkaisia. Suosittelen kokeilemaan.😀

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit