Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Raidalliset pikkuleivät 3:lla maulla

Lainasin kirjastosta kirjan Cookies, A Cookie lover´s Collection. Ja sieltä pisti heti silmääni nämä keksit. Aineista osan olen soveltanut suomalaisiin aineisiin koska en tiedä olisiko niitä ollut saatavilla. Perusaineistahan pääosin nämäkin tehty. Käytetty vain mielikuvitusta joka on todella onnistunut näiden keksien osalta. Keksit ovat todella maukkaita ja koukuttavia sekä suussasulavia.Aikaa tarvitaan näiden keksien tekoon vuorokausi, joten nopeaa ei ole näiden teko. Ja uunissa paistaminen on jokaisen katsottava oman uuninsa kohdalta. Ohje viitteellinen. Ohjeesta tulee n. 65 pikkuleipää.

2 1/2 dl sokeria
120 g  voita pehmennettynä
1 muna
1 tl vaniliinisokeria
6 1/4 dl jauhoja + 1 rkl
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 rkl unikonsiemeniä
1/2 tl manteliaromia (Dr Öetker)
3/4 dl hienonnettuja coktail kirsikoita, hyvin valutettuna
1 tl Modon Cherry siirappia
2 tl kirsikkahilloa
2 tippaa punaista elintarvikeväriä (Dr Öetker)
1/2 rkl  sokeroimaton kaakaojauhetta

Päivä 1
Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka kooltaan n 12 X 22 cm, leivinpaperilla tai elmukelmulla. Vatkaa sokeri voi, muna ja vaniliinisokeri vatkaimella keskinopeudella  vaaleaksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhe ja suola jauhoihin 6 1/4 dl ja vatkaa ne  hitaalla nopeudella kuohkeaksi taikinaksi.

Punnitse taikina. Jaa se 3 yhtä suureen osaan ja lisää kuhunkin mausteet seuraavasti:

1. taikinaan sekoita manteliaromi ja unikonsiemenet
2. taikinaan sekoita 1 rkl jauhoja,  hienonnettut kirsikat, kirsikkasiirpappi, kirsikkahillo ja elintarvikeväri
3 taikinaan sekoita  kaakao. Mä käytin raaka kaakaota.

Painele 1 taikina eli manteliaromitaikina vuoratun vuoan pohjalle tasaisesti
Painele 2 taikina eli kirsikkataikina edellisen taikinan  päälle tasaisesti.
Painele 3 taikina eli kaakaotaikina edellisen taikina päälle tasaisesti.
Peitä kelmulla ja jätä lepäämään jää kaappiin seuraavaan päivään.

Päivä 2
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Ota taikina vuoasta ja poista suojapaperit tai kalvot.

Leikkaa taikina pituussuunnassa kahtia. Leikkaa puolikkaat poikikittain 3 mm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta voitetelemattomalle pellille. Ja paista.  Jätä 4 cm vara keksien väliin koska keksit nousevat uunissa. Paista 6-8 minuuttia tai kunnes ovat kiinteitä. Anna jäähtyä hyvin. Ennen kuin irrotat leivin paperista keksit. 

Minun uunissa hyvä tulos tuli 8 minuutin kohdalla. Keksit eivät saa tummua liikaa. Maistuvat vatpalaneelta. Tee koepaistos ensin yhdellä keksillä. Vaalea osa jää vaaleaksi,  jos alkavat tummenee,  niin silloin keksit ovat olleet liian kauan uunissa. 

Makoisia hetkiä näiden ihanien keksien parissa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti