tag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post2621480704627332651..comments2023-12-06T11:17:51.801-08:00Comments on Irman Ihannekakku: MacaronsIrman Ihannekakkuhttp://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comBlogger41125tag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-26194642524215691892023-01-31T02:33:42.407-08:002023-01-31T02:33:42.407-08:00Tuleeko ohjeeseen siis kaksi kertaa 110g valkuaist...Tuleeko ohjeeseen siis kaksi kertaa 110g valkuaista? Eli yhteensä 220g?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-44714328913001835382019-02-05T10:41:03.511-08:002019-02-05T10:41:03.511-08:00Hei!
Minulla ei ole käytössä yleiskonetta ja poh...Hei! <br /><br />Minulla ei ole käytössä yleiskonetta ja pohdin voiko nämä tehdä käsivatkaimella? Kova innostus olisi kokeilla, mutta osaatko neuvoa onko iso riski epäonnistua ilman yleiskonetta?<br /><br />T.NinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-65217658756310315362018-09-09T00:28:06.802-07:002018-09-09T00:28:06.802-07:00Vähän myöhässä tulee vastaus, mutta voi tehdä norm...Vähän myöhässä tulee vastaus, mutta voi tehdä normisokeristakinIrman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-5191814760546162552018-07-05T06:43:24.397-07:002018-07-05T06:43:24.397-07:00Hei Irma. Onnistuuko normi hienosta sokerista ku t...Hei Irma. Onnistuuko normi hienosta sokerista ku täällä ei kyläkaupassa noita hienouksia ole? Satu Muhonennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-28768645144880169412018-05-19T08:10:09.224-07:002018-05-19T08:10:09.224-07:00Ehdottomasti suosittelen valkuaisten vanhettumista...Ehdottomasti suosittelen valkuaisten vanhettumista yön yli, auttaa macaronin onnistumisessa. Minä pidän posliinikulhossa ja leivinliina suojana, jotta pölyä ei mene.Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-19934352338261460252018-05-18T05:40:34.170-07:002018-05-18T05:40:34.170-07:00Kannattaako valkuaiset erotella siis edellisenä il...Kannattaako valkuaiset erotella siis edellisenä iltana ja laittaa ilmatiiviiseen rasiaan yöksi?Paulahttps://www.blogger.com/profile/04985041650189944188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-60105414294615898082018-05-06T06:44:09.327-07:002018-05-06T06:44:09.327-07:00Hei nämä vaativat harjoitusta, on aina vaikea sano...Hei nämä vaativat harjoitusta, on aina vaikea sanoa missä meni vikaan näkemättä, mutta yleisiö kompastuskiviä on ,että valkuaiset ei ole yön yli vanhetettu, valkuaisvaahto vaahdotettu liian vähän. Taikinaa sekoitetaan joko liikaa tai liian vähän.Jokaisen pitää löytää oman uunin säödöt. Minulla se on täyskiertoilma, 135 astetta 14 minuuttia.se että pitsireuna ei nouse viittaa siihen , että ei ole kuivatettu tarpeeksi. Ohjetta voi suoraan muuttaa puolittaa, tai 1/3 osa. Älä kuitenkaan lannistu. Minullakin onnistui ekan kerran ja sen jälkeen epäonnistuin varmaan 15 krt, kunnes olen selättönyt kaikki kompastuskivet tämän pikku pirulaisen tekemisessä. Tsemppiä vaan. Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-43470395331589793082018-05-05T11:18:32.296-07:002018-05-05T11:18:32.296-07:00Hei, Löysin tämän macaron ohjeen ja tänään kokeili...Hei, Löysin tämän macaron ohjeen ja tänään kokeilin tätä. Minä en onnistunut saamaan hyvännänöisiä macaroneja. Ne ei nousseet (ei tullut jalkaa)... Yritin tarkkaan tehdä ohjeen mukaan, mutta jossain kohti on mennyt vikaan.<br />Olen aiemmin tehnyt toisella ohjeella ja sillä olen saanut onnistumaan...<br />Maku oli hyvä! Onneksi en tehnyt koko annosta, ei harmita niin paljoa...<br />T:Marja<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-54374062445583737792018-03-19T23:52:43.691-07:002018-03-19T23:52:43.691-07:00Hei, tuo voi olla yksi syy myös, mutta kukaan ei o...Hei, tuo voi olla yksi syy myös, mutta kukaan ei ole selkeää syytä löytänyt tuohon vinouteen. Joskus jopa samassa pellissä onnistuneiden kanssa on muutama vinoutunut tai revennyt.Jos massa on oikeanlainen ja tunnet oman uunisi, niin silloin onnistuu. Jos tietäusin , mistä nää haasteet johtuu, kirjoittaisin sen kyllä blogiini. Tsemppiä näiden tekoon, harjoitus tekee mestarin.Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-1038879220258017112018-03-19T22:48:04.398-07:002018-03-19T22:48:04.398-07:00Minulle joskus joku sanoi että uunin luukku valska...Minulle joskus joku sanoi että uunin luukku valskaa tai uuni paistaa epätasaisesti jos menee hattu kallelleen. Paulahttps://www.blogger.com/profile/04985041650189944188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-54817601392575359292017-12-13T05:24:36.334-08:002017-12-13T05:24:36.334-08:00Olen tehnyt nyt muutaman epäonnistuneen yrityksen ...Olen tehnyt nyt muutaman epäonnistuneen yrityksen macaronsien kanssa. Kerrothan mikä vikana kun leivosten jalka kohoaa vain toiselta puolen? Ovat niinsanotusti hattu kallellaan. Tarjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-71785470853076253582017-06-30T11:35:43.032-07:002017-06-30T11:35:43.032-07:00Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.Tiinahttps://www.blogger.com/profile/01441947554701305116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-24299445861902291412017-06-21T11:02:54.592-07:002017-06-21T11:02:54.592-07:00Ihanaa kesää sinullekkin Hanna, ja ehkä jotain man...Ihanaa kesää sinullekkin Hanna, ja ehkä jotain mansikkaista leipomista ,-) Irma Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-15836350602195836782017-06-21T03:17:32.233-07:002017-06-21T03:17:32.233-07:00Kiitos tästä vastauksesta! Mahtava juttu, helpotta...Kiitos tästä vastauksesta! Mahtava juttu, helpottaa kummasti pienessä keittiössä puuhastelua.<br />Ihanaa kesän jatkoa sinulle!!<br />Terv. HannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-59402607243379041022017-06-20T10:48:07.107-07:002017-06-20T10:48:07.107-07:00Heippa Hanna, ihana kuulla että onnistuit 💗 Kanna...Heippa Hanna, ihana kuulla että onnistuit 💗 Kannattaakin näin isossa määrässä laittaa pursotus pussiin vain osa, jotta taikina ei lämpene, ja loppu muovitettuna esim taikinakulhossa. Säilyy, mutta hyvä olisi saman päivän aikana käyttää. IrmaIrman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-88633891160148388092017-06-20T08:33:55.152-07:002017-06-20T08:33:55.152-07:00Heippa! Tein macaronsit ohjeellasi ekaa kertaa ja ...Heippa! Tein macaronsit ohjeellasi ekaa kertaa ja onnistuin vaikka unohdin ilmakuplien kopauttelun!! Kiitos ohjeesta Irma ❤ Tein puolikkaalla ohjeella ja sain 35 kpl leivoksia. Kysymykseni koskee seuraavaa: Voiko massan pursottaa pellille osissa ja loppu jää ns pursotuspussiin/kulhoon odottamaan? Jos teen koko ohjeella niin keittiööni ei mahdu kahdeksaa leivinpaperillista macaronseja kuivumaan ja paistoa odottamaan ��<br />Terv. HannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-88437533388354648982016-10-25T08:47:54.170-07:002016-10-25T08:47:54.170-07:00Hei, kysymys ei ole tyhmä vaan oleellinen osa maca...Hei, kysymys ei ole tyhmä vaan oleellinen osa macaronien tekovaihetta, jotta jalka nousee kuoreen. . Paras ohje ei ole tuntimääreinen vaan se että kuoren pinta on kuiva. Joskus siihen menee puoli tuntia, joskus tunti ja joskus vielä kauemminkin. Ilman kosteus vaikuttaa onnistumiseen kuivatuksessa.kesäkuumalla pitää tehdä kotioloissa jo temppuja jotta kuivatuksen saa säällisessä ajassa. Joskus jopa vuorokauden aikakin voi vaikuttaa. Eli kun kokeilet sormen päälläsi varovasti ja se ei jää kiinni kuoreen, niin kuoret on paistovalmiita. Hyvällä säällä 1/2 -1 h riittää.Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-87592581946423929372016-10-25T05:29:22.623-07:002016-10-25T05:29:22.623-07:00Heippa. Saako tyhmä kysyä tuosta "kuorrute&qu...Heippa. Saako tyhmä kysyä tuosta "kuorrute" vaiheesta, seisooko taikina ennen pursotusta tunnin vai pursotuksen jälkeen pellillä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-26595413575047456402016-05-29T12:14:14.588-07:002016-05-29T12:14:14.588-07:00Hei Taru, Minä teen ne viikkoa aikaisemmin, täytän...Hei Taru, Minä teen ne viikkoa aikaisemmin, täytän ja pakastan. Juhla aamuna otan ne pakkasesta, jolloin ovat tarjoilu valmiit ja sulavat hetkessä. Joku sanonut että kuoria voi säilyttää ilmatiiviisiin muovipussissa viikkojakin, mutta minä tykännyt tuosta pakastamisesta, jolloin saan ne tuoreena syödä ja jopa ehkä hiukan parempina. Jos sulla kuoret valmiina voit täyttää ne edellisenä iltana valmiiksi, mutta silloinkin suosittelen tiiviiseen rasiaan ja kylmään laittamista.Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-68925765451012138802016-05-29T11:53:05.520-07:002016-05-29T11:53:05.520-07:00Kuinka paljon aikasemmin tarjoilua macaronsit voi ...Kuinka paljon aikasemmin tarjoilua macaronsit voi tehdä? Siis kauanko kuoret säilyy ja kannattaako täyttää samana päivänä kun tarjoilee?:)anonyymihttps://www.blogger.com/profile/18067862141449248453noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-78052119658028271982015-05-11T07:49:00.857-07:002015-05-11T07:49:00.857-07:00Hei Sonjaa, huiput jäävät macaronien pintaan jos t...Hei Sonjaa, huiput jäävät macaronien pintaan jos taikinaa on sekoitettu liian vähän. Voi olla uunistakin osittain. Tuo 40 kierrosta on n. Mitta mutta lähellä totuutta että massa on juuri oikeanlaista. Se 40 sekoitus on siinä vaiheessa kun kaikki aineet on yhdistetty. Tänään kuin tein toisella ohjeella, laskin myös kierrokset kun kääntelin taikinaa ja se oli just eikä melkein tuo 40 kierrosta. Tarkistin taikinan vielä valuttamalla sitä kaapimestani ja valui hiljakseen alas. Pursotettaessa massa oli juoksevaa, mutta ei liian juoksevaa. Valkuaista vatkataan sen verran ennen sokerin lisäämistä että se näyttää suunnilleen <br />saippuavaahdolta, ja sen jälkeen lisätään sokeri vähin erin valkuaisvaahtoon. Toivottavasti osasin vastata sinulle. Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-41397859137715407072015-05-11T06:44:59.713-07:002015-05-11T06:44:59.713-07:00Heippa! Kokeilin ohjettasi ja sain osittain onnist...Heippa! Kokeilin ohjettasi ja sain osittain onnistuneita macaroneja.Maku ja rakenne ok, mutta ulkonäkö.. Osaan valmiisiin macaroneihin jäi huiput näkyviin. ( löysempi massa parempi..?) Suurempi osa, noin puolet oli kallellaan ja jalka nousi epätasaisesti.. Tuo neuvomasi 40kerran sekoitus. Tarkoittaako se, että marenkimassan ja manteli-tomusokeri-valkuaisseoksen yhdistämisessä sekoitetaan 40 kertaa. Kuinka muuten, lisätäänkö sokeri heti vatkatessa valkuaisten joukkoon? :-)Sonjaahttps://www.blogger.com/profile/08669890327382875195noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-74724248822037078142014-12-08T10:53:08.579-08:002014-12-08T10:53:08.579-08:00Ole vielä varovainen että et tee taikinasta liian ...Ole vielä varovainen että et tee taikinasta liian löysää, sillä se on tuhoon tuomittu sitten. Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-58203920290307923222014-12-08T10:32:33.133-08:002014-12-08T10:32:33.133-08:00Kiitos Irma ohjeista! Keskiviikon erää sekoittelen...Kiitos Irma ohjeista! Keskiviikon erää sekoittelen ainakin 40 krt :) Opettelen vielä uuden uunini lämpötiloja. Toispuoleinen jalka johtuu varmaan jotenkin siitä. Minulla idyllinen paisto tuli 140 astetta ja 17 minuuttia.Annishttps://www.blogger.com/profile/14009266585989563909noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4380195864252261684.post-10938647984406842912014-12-08T09:34:21.380-08:002014-12-08T09:34:21.380-08:00Hienoa Anni, katsoin kerran brittiläisen videon ma...Hienoa Anni, katsoin kerran brittiläisen videon macaronien teosta ja hän neuvoi siinä että pyöräytä taikinaa n. 40 krt niin että nuolijalla kauhaiset oikealta vasemmalle ja siitä sitten keskeltä läpi. Tämän jälkeen olen valuttanut taikinaa että näen että se on juoksevaa, jos ei niin olen pyöräyttänyt kerran tai kaksi vielä. Italiainen Marengin kanssa kannattaa olla erittäin tarkka ja valuttaa sokeriliemi todella hitaasti marenkiin. Se miksi reunus muodostuu vain toispuoleisesti minulla ei ole kokemusta. Irman Ihannekakkuhttps://www.blogger.com/profile/03546130222137824883noreply@blogger.com