Metsämansikka -Punaherukka moussekakku

Ystäväni isä oli täyttämässä niin kun hienoja vuosia kun 90- vuotta, ja tuli puhetta että kakkuja pitäisi juhliin saada. Minulla oli sitten ilo ja kunnia tehdä joku moussekakku, josta ehdotuksena heille sitten lähti tästä kakusta. Valinta osuikin oikeaan, sillä mikä sen mukavampaa, kun saada kesäinen kakku juhliin, kun sääkin vielä hellii meitä. Punaherukkaa saakin jo tuoreena, mutta käytin tuorepuristettua pyrettä saadakseni näiden makuyhdistelmän aikaiseksi. Ja pehmensin kerma ja jogurtti tuotteilla.
Pohja on tehty gluteenittomalla levypohjalla. ja halkaisijaltaan 24 cm vuokaaan. Jos Boironin pyrettä ei ole saatavilla voit hyvin paseerata tuoreista punaherukoista pyreen ja tuoreista mansikoista paseeraamalla saat mansikkapyreen. Metsämansikan makua tulee tuosta valion jogurtistakin. Kesä on ihanaa aikaa kun voi tehdä kaikenlaisia marjaisia leivonnaisia, ei se että ne maistuvat hyvältä vaan myös näyttävät kaunillta koristeina.

 Pohja
4 Munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl gluteentitonta jauhoa(semper)
1 dl perunajauhoa 
1 1/2 tl leivinjauhoa


Täyte
4 dl  laktoositonta kermaa
200 g metsämansikka pyrettä
200 g punaherukka pyrettä
3 dl Valion Eila metsämansikka-herukka jogurttia
2 dl laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
6 isoa liivatelehteä (Meiran )
1/2 sitruunan mehu

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne vaahdotetun munasokeriseoksen joukkoon. Paista uunin  keskitasolla  200 astetta n. 5-8 min. Ota vuoan renkaalla sopivan kokoinen palanen vuoan pohjalle.Laita pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoka reunakalvolla.

Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sulata pyreet kattilassa ja jäähdytä ne.  Sekoita turkkilainen jogurtti sekä mansikka-herukka jogurtti ja yhdistä nämä pyreen joukkoon. sekoita huolellisesti että massasta tulee tasainen. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä n. 7 min. Purista puolesta sitruunasta mehu. Lämmitä se mikrossa lasissa kuumaksi ja sulata pehmenneet liivatteet sitruunamehuun. Kaada liivateseos nauhana jogurtti pyreseokseen hyvin vatkaten. Käänele lopuksi kerma joukkoon ja kaada esivalmisteltuun vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa väh. 4-6 h. mielellään yön yli. 

Koristele tuoreilla marjoilla ja mielikuvituksella. Ja nauti niin raikkaasta ja marjaisesta kakusta. 

Ja tässä kuvassa puhaherukat sulaneet.
Tässä punaherukat olivat vielä huureisia, antavat kivan efetin kakulle.
 

 Kommentit

Suositut tekstit