Mehevä Päärynä-kahvikakku

Eilen illalla olohuoneen pöydällä hedelmä kipossa 2 päärynää alkoi tuijottamaan minua ja siitä syntyikin idea tehdä pikainen kahvikakku, jotta saa ne hyötykäytettyä ennen kuin menevät pahaksi. Seuraavaksi jääkaapille katsomaan mitä sieltä löytyy, ja sitten vain munat ja sokerit vatkautumaan. Kakun tekee meheväksi raastettu päärynä ja myös vaniljarahka jota kakussa on. Kakkuun saa näyttävyyttä , sen kauniin värin lisäksi , raidoittamalla kakun suklailla. Käytin valkosuklaata ja nougatsuklaata tässä kakussa.  Lisäksi ne tuo lisämakua kakkuun. Kun kakku oli jo uunissa kävi mielessäni, että olisi pitänyt maustaa konjakilla hieman, olisi tuonut hyvän säväyksen päärynän kanssa. Mutta ehkä ensi kerralla. Kakun voi hyvin tehdä myös omenasta tai vaikkapa ananasmurskasta. Paistolämpotila 200 c  30-40 min.


Kakku

3 munaa
2 1/2 dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 1/2 dl vaniljarahkaa /tai jogurttia
4 dl vehnjauhoja
75 g sulatettua voita
1-2 päärynää kuorittuna ja raastettuna

Koristeluun 
50 g valkosuklaata
50 g nougat suklaata

Vaahdota munat ja sokeri, Sulata rasva. Sekoita jauhot ja mausteet yhteen. Lisää vaniljarahkaa vaahtouneseeseen munasokeri seokseen. Lisää lopuksi vuorotellen sulatettu voi ja jauhot. Lopuksi kääntele raastettu päärynä taikinan joukkoon hyvin sekaisin. Paista kakku uunin keskitasolla ja anna jäähtyä ennen kuin siirrät sen vuoasta pois. Taikina on sopiva n. 1 1/2 litran vuokaan. Älä laita liian isoa vuokaa.

Kun kakku on jäähtynyt niin sulata suklaat, jäähdytä niitä hieman ja vasta sen jälkeen laita pursotuspussiin ja tee raitoja kakun päälle. Voit myös valuttaa suklaa lusikalla huolimattomasti.






Kommentit

  1. Eiliseen Instassa käytyyn keskusteluumme liittyen minikakkauihin olen nyt vinkannut ja linkittänyt sinun blogistasi ja Insta-tilistäsi omassa Pikkuisia -blogissani (www.pikkuisia.fi). Toivottavasti et pahastu... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En pahastu, niinhän sovimme. Aika ihanat miniatyyrit sait aikaiseksi. Jännää

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit