Minttukrokanttikiekko pikkuleivät

Tällä viikolla on ollut pikkuleipien kokeiluviikko selvästikin. Jo toiset pikkuleivät samasta englannin kielisestä Cookies kirjasta,  jotka houkuttelivat minut testaamaan nämä. Nuo edeölliset,  raidalliset pikkuleivät peittivät maussaan ja makoisuudessaan nämä kiekot, mutta nämäkin pikkuleivät kyllä maistuvat erittäin makoisilta. Mietin että ensi kerralla kokeilen täyteminttusuklaasta tehdä nämä, tällä kertaa kaupasta löytyi tuo minttukrokantti joka olikin maistuva. Pikkuleivät ovat mukavia kun niistä tulee paljon aina niitä tehdessä ja helposti saa sitten tehtyjä pieniä paketteja,  joilla voi muistaa hyviä ystäviä muulloinkin,  kun jouluna. Niin näistäkin pikkuleivistä ovat päässeet nauttimaan hyvät ystäväni. Nämä ovat hyviä harjoituskappaleita tulevia kevään juhlia varten myös. Sillä nämä pikkuleivät varmasti koristavat ainakin meidän perheen juhlapöytää. Toivottasti teidänkin. Ohjeesta tulee n. 50 kpl pikkuleipiä. Herkullisia hetkiä.

Muutama vinkki pikkuleipien tekoon:

  • tee aina tarkasti niin kuin ohje sanoo
  • älä sekoita taikinaa liikaa, muuten pikkuleivistä voi tulla sitkeitä
  • esilämmitä uuni
  • paista uunin keskiosassa pellillä
  • paista kiertoilmassakin 1 pelti kerrallaan
  • ohjeissa on aina merkitty paistetaanko pikkuleivät voidellulla tai voitelemattomalla pellillä,Noudata sitä
  • Nosta pikkuleivät sille tarkoitetulla ohuella lastalla pois pelliltä. Mikäli ohjeessa ei toisin mainita. Huom kauralastut
  • jäähdytä pelti paistamisen välillä. Taikina sulaa tai leviää liikaa jos laitat sen kuumalle pellille.
  • varmista että pikkuleivät ovat aivan kylmiä ennen kuin pakkaat ne säilytystä varten.
  • laita kerrosten väliin leivinpaperia, niin pikkuleivät eivät tartu toisiinsa.



Minttukiekot

1 1/2 dl sokeria
110 g voita pehmennettynä
1 muna
1 rkl maitoa
1 tl vaniliinisokeria
1tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta tai soodaa
1/2 tl suolaa
3/4 dl minttusuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä.

Sulata suklaa. Jätä jäähtymään. Vatkaa sokeri, voi, muna, maito ja vaniliinisokeri yleiskoneessa keskinopeudella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot johon leivinjauhe ja suola on sekoitettu, hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. 

Punnitse taikina ja jaa se kahteen osaan. Sekoita puolet taikinasta ja suletettu suklaa kulhossa hitaalla nopeudella huolellisesti sekaisin. Kaaviloi suklaataikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi. Tee samoin vaalealle taikinalle erillisellä leivinpaperilla. Kaaviloi taikinat yhtä suureksi. Halutessasi voit siistiä reunat leikkaamalla.

 


Kumoa vaalea taikina varovasti suklaataikinan päälle niin että saat reunat tasan. Ota päällimmäinen leivinpaperi pois. Painele tai nipistele sivureunat ja toinen päätyreuna varovasti yhteen. Kääri sitten levyt kääretortun tapaan alkaen pitkältä sivulta. Poista alimmainen leivinpaperi sitä mukaan kun käärit rullaa kiinni. Kääri lopuksi rulla leivinpaperiin tai kelmuun ja anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään.



 Lämmitä uuni 180 asteeseen.  Leikka rulla 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nostele viipaleet voitelemattomalle pellille n. 5 cm päässä toisistaan. Keksit leviät uunissa, jotta pitävät muotonsa eivätkä yhdistyisi toisiina, pidä tuo ohje mielessäsi. Paista viipaleita 8-10 minuuttia uunin keskitasolla. Tai kunnes ovat kiinteitä. Minun uunissani paistoin 10 min.
Pikkuleipien tulee jäähtyä hyvin ennen kuin voit siirtää ne säilytykseen. Säilytä peltilaatikossa.

Kommentit

  1. Onpa hyvän näköisiä pikkuleipiä. Kyllä kelpaa tarjota juhlissa kuin juhlissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti , ihana löytää uusia makuja ja mikä sen mukavampaa kun niistä tuli vielä makoisia. Toivottavasti nämä reseptit löytävätkin muidenkin kun vain minun juhlapöytään.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit