Kahvi Latten makuinen Suklaakakku/Ohje

Minulla on kaapeissani aina erilaisia suklaita ja joskus löytyy likööriäkin. Tuo Sheridans kahvikermalikööri saikin katseeni kaappeihini, mitä muita aineksia sieltä löytyy. Sillä ystäväni olivat tulossa kylään, koska vietin aikaa sairasvuoteella. Leipominen olikin hyvää terapiaa,vaikka sairaana olinkin,  kyllä keinot siihen keksin, otin tuolin avukseni.  Hiljan olin löytänyt Citymarketista Cloettan uutta Latte Crunhiatto suklaata ja näiden yhdistäminen muuhun suklaaseen sekä muihin aineisiin synnyttikin mitä mahtavimman makuelämyksen minulle ja ystävilleni. Kakku on aika tuhti, koska se sisältää paljon suklaata, mutta on sen arvoista. Tämä on yksi makoisimmista kakuista missä olen onnistunut. Reseptiä on kyselty ja nyt vihdoin saan sen julkaistua.

Pohja 
Vetopohja (pellilinen)(60 cm uuni )
2 kananmunaa
90g tomusokeria/josta puolet kahvitomusokeria
100g matelijauhoja
2 kananmunan valkuiaista
2 rkl hienoa sokeria(siro)
0,5 dl vehnäjauhoja/gluteenittomia jauhoja
2 rkl voisulaa (laktoositon)
Vatkaa kananmunat tomusokeri ja mantelijauhot vaaleaksi ilmavaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja hieno sokeri vaahdoksi. Yhdistä molemmat vaahdot toisiinsa varovasti käännellen. Siivilöi vehnäjauhot joukkoon ja lopuksi voisula sekä sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista 200 asteessa n. 7 min- Ota siitä esim kakkurenkaalla sopivankokonen pohjapala tulevaan kakkuun. Pohjasta jää taikinaa esim pieneen kakkuun.


Täyte
6 dl kermaa
250 g mascarponea
1/2 dl sokeria
100 g maitosuklaata 
100 g tummaa suklaata 
150 g Latte  Crunhiatto suklaata (2) levyä
4  rkl Sheridands coffee likööriä jossa kermalikööriä mukana
4 liivatetta

Sulata kaikki suklaat. Jäähdytä. Vatkaa kerma ja sokerit kevyeksi vaahdoksi , ei liian kovaksi. Laita liivatteet likoamaan. Lämmitä likööri ja sulata liivatteet likööriin. Sekoita suklaat sekaisin mascarponen kanssa. yhdistä likööri  liivateseos vatkaten mascarponesuklaaseokseen. Kääntele lopuksi vatkatun kerman joukkoon. Sekoita ja kaada kakkupohjan päälle hyytymään. Ohje on tehty 20 cm halkasijaltaan olevaan korkeaan vuokaan. Koristele mielesti mukaan. Minä vähän joulun tunnelmaa hakien koristelin.
Kiille
2 liivatetta
3/4 dl tummaa kaakaota siivilöitynä
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl Sheridans coffee likööriä

Pehmitä liivatteet n 7 minuuttia. Laita kaikki muut ainekset kattilaan paitsi liivate, keitä seos kiehuvaksi, kunnes saat tasaisen sileän näköistä nestettä. Ota pehmitetyt liivatteet  ja sekoita ne heti  kiehuvaan nesteeseen. Vältä vispaamassa tätä kiillettä tehtäessä, mielumminkin sekoittele varovasti. Minä käytän puulasta tätä tehdessä vispilän sijasta. Ohje otettu Kinuskikissan blogista pienin muunnoksin .liitän linkin siihen myöhemmin kun pääsen isolle koneelle. 

Leipomisiloa


Kommentit

Suositut tekstit