Marja siiderillä twistillä Gluteenittomat Punaherukka-Vadelma kuppikakut

Kevät on jo pitkällä ja kesää odottelen innolla , koska kesä tuo mukanaan paljon kivoja juhlia ja tuoreista marjoista leivottuja leivonnaisia. Sitä odotellessa onkin jo aika kaivaa pakkasesta viimeisiä  viime kesän marjoja joita olen pakastellut. Säilön joka vuosi  pakkaseni täyteen marjoja, joista suosikkejani ovat nämä punaherukat ja vadelmat. Marjat näyttelevätkin suurta osaa minun leivonnassani. Juuri nämä kaksi marjaa sai minut inspiroitumaan näihin kesäisen pehmeisiin ja suussa sulaviin kuppikakkuihin. Blogiyhteistyönä sain Rekordelig siideriä maistiaisiksi ja siitä twistiä näihin kuppikakkuihin. Siideri tuokin pienen säväyksen yhdessä marjojen kanssa ja tekee näistä kirpeän makeat ja herkulliset leivonnaiset. Kuppikakku nimensä mukaisesti tarvitsee myös makoisan kuorrutuksen ja sen tein kermasta jota sävytin hieman hempeän  persikan sävyisella pastavärillä.

Sitten ei muuta kun herkuttelemaan kera marjaisan siiderin joka sopii näiden kuppikakkujen kaveriksi. Makoisia marjaisia hetkiä


Resepti Uuni 200 C
 /
4 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria ja tai vaniljauutetta
120 g huoneenlämpöistä voita
2 kananmunaa
2dl Rekordelig Wild Berries Siideriä
1 dl punahrukoita
1 dl vadelmia

Kuorrutus ja koristelu 

2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
veitsenkärjellinen persikka pastaväriä
Punaherukoita 
Vadelmia

Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Ota siiderista kuplat pois siirtämällä nesteet kupista toiseen useamman kerran kunnes kuplat laskeutuvat. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sen jälkeen (ilmattu) siideri vatkaten joukkoon . Lisää kuohkeaan vaahtoon varovasti kuivat aineet. Lopuksi vielä varovasti käännellen jäiset marjat joukkoon.

Jaa taikina muffinivuokiin lusikalla ja tai jos sinulla siihe tarkoitettu väline niin sillä. N. 3/4 osa vuoan tilavuudesta. Taikina nousee hyvin uunissa. Paista uunin keskitasolla n. 10-15 min. Tai Kunnes saavat kauniin värinsä  ja ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja valmista kuorrute.

Tee päälle kermapursotus haluamallasi tyllalla. Mittaa kerma kulhoon, laita tomusokeri joukkoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää väriaine kermaan vaahdotuksen loppupuolella. Laita pursotuspussiin ja kuorruta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele tuoreilla tai pakastetuilla punaherukoilla ja vadelmilla. Nauti tuoreena kahvin tai vaikkapa tämän raikkaan marjaisen Rekordelig siiderin kanssa.






Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Sari, tästä tuli suosikki resepti minulle. Olivat niin kuohkeita ja makoisia. Suosittelen testaamaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit