Mango kakku Gluteenittomana ja laktoosittomana 18 cm vuokaan

Tänä keväänä on mango nostanut suosiotaan keittiössäni ja olenkin tehnyt vähän erilaisilla aineilla kokeillen mikä olisi tähän kakkuun paras yhdistelmä. Ja aina kun kakku on valmistunut, se on mennyt parempiin suihin nopeasti, olipa miten tahansa tehty. Puhtaasti mangon maustamana se sulaa suuhun, joten sitä erityisesti korostamalla saa sen maistumaan pehmeältä. Suosituin aineiden yhdistelmä tulee nyt tässä reseptissä. Reseptillä saa 18 cm vuokaan joka on 10 cm korkea näyttävän kakun. Tämä kakku tulee olemaan myös tulevassa ravintolapäivässäni. Kuvissa erilaisissa koristuksissa sama kakku.

Pohja 

150 g gluteenittomia vanilja keksejä
75 gr laktoositonta voita


Täyte
6 dl laktoositonta kermaa esim , Valio 
1 prk Arlan laktoositonta mangorahkaa
300 g mangopyrettä tai Bonnen mango sosetta
50 g Violan laktoositonta mango tuorejuustoa
1 dl  Modon Mangosiirappia 
1 rkl vaniljasokeria
1 dl siro sokeria
1 1/2 rkl sitruuanamehua 
7 Meiran liivatetta


Kiille
4 dl Mangomehua
1 1/2 rkl sitruunamehua 
4 Meiran liivatetta  



Murskaa keksit blenderissä. Laita kuppiin. Sulata voi ja sekoita se murskattuihin kekseihin. Taputtele sen jälkeen keksit irtopohjavuoan pohjalle jonka olet leivinpaperilla vuorannut. Vuoka tulee myös suihkuttaa vuokaspayllä ja tomuttaa tomusokerilla. Laita vuoka jääkaappiin siksi ajaksi kun valmistat täytteen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää sokerit kermaan. Laita liivatteet likoamaan n. 7 minuutiksi. Lämmitä sitruumamehu ja vispaa liivatteen kuuman sitruunamehun joukkoon. Sekoita mangosose ja mangosiirpappi yhteen. Liuota liivateet mangosose seokasen joukkoon.Yhdistä sen jälkeen mangorahka ja tuorejuusto. Sekoita ne keskenään tasaiseksi ja sekoita  sen jälkeen mangosose seokseen. Yhdistä lopuksi mangoseos kerman joukkoon niin että lisää seokseen ensi kermavaahtoa n. 2 desin verran ja vasta sen jälkeen kääntele mangoseos kerman joukkoon. Vältä liikaa vatkaamista tai sekoittamista. Loppu seoksen tulee olla hiukan jämäkkää mutta pehemästi liikkuvaa. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Mielummin yön yli. Kun kakku hyytynyt valmista kiille.

Sulata liivaatteet kylmässä vedessä alun ohjeen mukaisesti.  Ja lisää ne vatkaten Mangomehun joukkoon. Kaada lusikkaa apuna käyttäen mango kakun päälle.Ja hyydytä vähintään 4 h. Koristele.


Kiilteen pääälle kun koristelee  niin alle tulee laittaa suklaata eristeeksi jotta koristeet eivät sula kiilteesen. Tuoreet tai kuivatut  marjat ja hedelmät eivät eivät välttämättä tarvitse eristettä, mutta mm marenkeja joita minäkin usein käytän koristeena tulee myös eristää suklaalla. Makoisia hetkiä 

Jos et  itse jaksa tehdä kakkua niin tervetuloa ensi lauantaina ravintolapäivääni maistamaan tätä kakkua. 










Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Kanelitytön Kakkuparatiisi, se tässä leivonnassa on ihanaa kun voi käyttää luovuutta ja katsoa kauneutta. Ja saada ihanaa palautetta. Kiitos ihanasta palautteesta.❤️

      Poista
  2. Hei. missä myydään modon mangosiirappia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tavallisen ruokakaupan hyllyiltä sitä löytyy. Ainakin isommista kaupoista kuten K -ja S- marketeista.

      Poista
  3. Hei. Muuttuuko kakun rakenne/maku, jos sen pakastaa ilman kiillekerrosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kakun kiillettä ei kannata pakastaa, vaan tehdä kiille vasta sitten, kun kakku otetaan pakkasesta pois. Kiille ei mene pilalle pakkasessa, vaan muuttuu täysin sameaksi, joten ei ole enään niin kaunis. Kakun rakenne ei muutu mihinkään pakastettaessa. Tämä on yksi parhaimmista kakuista, joten kiva jos leivot juuri tätä kakkua. 😘

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksestasi. Joo, tiedän ettei kiille kestä pakastamista. Ensimmäisen lapsenlapsen kastejuhla tulossa. Touhua ja tekemistä riittää, joten olisi kiva saada tehtyä mahdollisimman paljon etukäteen. Ihastuin ohjeeseen, koska se on erilainen kuin aikaisemmin tekemäni mangokakut.

      Poista
    3. Kiitos kovasti, mukavia juhlia 🎂

      Poista
  4. Hei onnistuisikohan tuo täyte ilman liivatetta? Juustokakkuja oon tehnyt kerma, rahka ja jotain makua ilman liivatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, mä en ole tehnyt liivatteentomina näitä ja tässä ohjeessa on niin paljon nestemäistä tuotetta että minä en uskaltaisi jättää liivatetta pois. Mutta jos keksit keinon, kuulisin sen mielelläni.

      Poista
    2. Tein vähä isompaan vuokaan, ehkä 20. Vatkasin 3dl kermaa, lisäsin 2,5 purkkia maustamatonta tuorejuusto (kolmessa kaupassa ja mistään ei löytyny mangorahkaa tai mango tuorejuustoa, oli joko molemmat loppu tai toista ei kaupan valikoimassa ees ollu ja toinen loppu) ja soseutin yhden tölkillisen säilyke mangoja. Ei tullut noin korkea ja näyttävä mutta kasassa pysyi. Täytyy koittaa isommilla määrillä viä joskus. Päälle laitoin pelkkää piltin mangososetta ja suklaamunia koristeeks.

      Poista
    3. No hienoa että pysyi kasassa, nuo mango tuotteet ollut hiukan kiven alla täällä suuressa kaupungissakin, onkohan kysyntä ollut kovaa,kun näitä mangokakku reseptejä paljon liikkuu. Pääasia että kakku maistuu, vaikka ainesosat hiukan ohjeesta poikkeaa. Tein juuri 20 cm vuokaan moussekakun ja siihen meni nesteitä n. 8 dl jotta siitä tuli korkea. Minulla oli 4 dl pyreitä ja 4 dl kermaa, ja kaikki oli löysää nestettä. Liivatteet n. 8 kpl. Silti kakusta tulee pehmeä ja suussa sulava. Mukavaa kevättä.

      Poista
  5. Hei ja kiitos maukkaasta ohjeesta. Olen kerran tehnyt kakun ja oli herkullista, mutta kiille ei onnistunut. Voisiko sen tehdä mangososeestaja millaisilla määrillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, tämä kakku on blogini suosituimpia reseptejä, ja kuuluu kyllä mun ja lähipiirini herkkuihin. Kyllä aivan hyvin voi tehdä mangososeestakin, siihen pätee samoin tuo liivatemäärä eli 1 dl sosetta. Ja yksi liivate. Mikäköhän sinulla mennyt vikaan. Käytitkö Dr. Öetkerin liivatteita, jotka vähän pienempiä, tosin mulla hyytynyt kyllä tuo nestemäärä niilläkin. Kiille on hyvä laittaa tosi kylmän kakun päälle ja se hyytyy jääkaapissa jo muutamassa tunnissa. Kerroppa miten onnistuit soseen kanssa.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit