Kultakakkua ja uusia upeita pitsejä tullut markkinoille.

Viikonloppu on ollut leivonta-aikaa. On tullut leivottua pullaa, korvapuusteja, mustikkapiirakkaa, ja mansikkapitkoa. Pitäähän leipoa myös kakku ja uudet pitsimatot joita olen testaillut viikonlopun aikana,   insiroivat minua tekemään tällaisen kultaisen kakun .

Tämä  Chandelier-Love pitsimatto 
pisti minut miettimään millainen kakku olisi tämän pitsin arvoinen, missä se tulisi hyvin esiin ja saisi minut huokailemaan. Siihen ystäväni Jenni-Maria tulikin apuun ja sanoi minulle että mitä jos tekisit kultaisen kakun. Mietittiin myös sitä miltä kakku näyttäisi kun sitä leikataan , niin täytteeksi tuli aina niin hyväksi havaittu  Valkosuklaa-Passion täyte. Pitsimattoja on tarjolla monelaisia ja minulla oli todella vaikea valita niistä kaksi joita kokeilen. Kaikki kun ovat niin ihania ja silikonisia pitsimattoja on montaa erilaista  ja niitähän saa Juhlakaupasta.

Sitten itse pitsin tekoon. Pitsimatothan on erilaisia,  mitä minä olen tottunut käyttämään, sillä näissä matoissa on paljon enenmmän taidetta, kauneutta, kiekuroita ja koukeroita. ja se asettaa huolellisuutta mattojen käsittelyssä.  Testasin 3 eri valmistajan pitsijauhetta Joista Cake Lace toimi tänä viikonloppuna hiukan heikosti voimakkaan kosteuden takia, mutta onnistuin sillä kuitenkin saamaan pitsin ehjänä pois matosta. Mutta parhaan tuloksen kuitenkin sain Pitsimattojen valmistajan omalla  Pitsiaineella.

Pitsin valmistus (ohje otettu ja käännetty valmistajan ohjeesta)

20 g pitsijauhetta
115 g kiehuvaa tai kuumaa vettä
5 g glyseriiniä

Levitä pitsijauhe, vesi ja glyseriini kulhoon ja vatkaa suurelle teholl 5 minuuttia sähkävatkaimelle kunnes seo on paksu ja hiukan kumimainen. Tämän jälkeen seoksen voi värjätä pasta tai tomuvärillä. Tämän jälkeen laita seosta , ohjeessa sanotaan 2-3 lusikallista, mutta tarpeellinen määrä ainesta matolle spatulalla tasaisesti joka suuntaan, jotta saat ainetta joka koloon ja paikkaan.

Laita uuniin 80 asteeseen ja paista 20 minuuttia. Jonka jälkeen pidä vähintään vuorokausi huoneenlämmössä pitsimattoja, ennen kuin alat irroittamaan pitsiä matosta. Tarkista sittenkin vielä onko matossa oleva pitsi kuivunut. Sillä kuivunut pitsi lähtee hyvin pois. Aloita pitsin irrottaminen kaikista reunoista ensin varovasti  ja vasta sen jälkeen  vedä myös varovasti pitsiä mukanasi matosta.
Aseta pitsimatto leivinpaperin väliin jonka ympäröit kelmulla. Pitsi säilyy parhaiten joustavana ja käytettävänä.

Pitsiaines ei ole juoksevaa kuten Cake Lace pitsiaine vain hiukan kumimaista. Ja siitä johtuukin se että pitsiaines tulee huolellisesti levittää ja tasoitella spatulalla painamalla ainettä koloihin.Jos kaavit suurin elein pitsiaines lähtee mukaan.

Ja sitten loihtimaan toinen toistaa kauniimpia pitsi kakkuja. Minulla on tulossa piakkoin vaalenapunainen vauva kakku ja varmasti tilaan uuden maton sitä varten. Ei ole ainakaan samanlainen mita olen aiemmin tehnyt. Ja odottaa minua vieä se toinen mattokin josta on tulossa kesäinen ja kukkainen kakku.

Tällä ihanalla matolla syntyi tämä kultainen kakku.







 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit