Mieletön Suklainen kakku mustaherukkaa ja passionia

Tämä kakku on tehty ystäväni läheisen muistotilaisuuteen. Olen niin rakastunut tuohon  Suklaapossun mehevään suklaapohjaan ja nämä täytteet sen kun vain korostavat tätä mahtavaa kokonaisuutta. Olen hiukan muokannut pohjaa vielä suklaisemmaksi. Alkuperäiseen ohjeeseen pääset   TÄSTÄ    Samalla testasin ensimmäisen kerran suklaasuihkeen käyttöä voikreemin päälle. Ja toimii todella hyvin kreemin päälle myös. Tätä ohjetta on niin  paljon kyselty, ja olen tehnyt kakkuni mutu tuntumalla, niin eilen kun oli samanlainen kakku tekeillä, niin kirjoitin ylös aineet,  joita käytin jotta voin jakaa ohjeen täällä blogissani,.Tämä kakkuyhistelmä on ollut tämän kesän suosituin compo ja yhdyn siihen sydämmestäni, en tiedä olenko parempaa maistanut aikoihin.  Käytän kaikki aineet laktoosittomana, mitkä pystyy. Tässä kakussa täytteet ja kakku on laktoositon.

Kakkupohja tehty 23 cm ja 10 cm korkeaan vuokaan.

Pohja

125g  laktoositonta voita
150 g Brunbergin laktoositonta tummaa suklaata
1 dl rypsiöljyä
2 dl vettä
125 g laktoositonta Creme Fraiche
3 munaa
1,5 dl siro sokeria
1,5 dl fariinisokeria
4,75 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
0,5 tl suolaa
1 rkl aito vaniljasokeria

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoittele välillä ja lopuksi sekoita tasaiseksi. Älä polta suklasta liian nopealla sulatuksella . Laita seos jäähtymään. Ota 2 astiaa. Toiseen sekoita kuivat aineet, ja toiseen sekoita ensin öljy, vesi ja craime Fraiche sekä sokerit yhteen , sen jälkeen lisää muna hyvin sekoittaen. Ota suklaavoikreemi seos ja yhdistä edelliseen öljy, vesi jne seokseen, sekoita tasaiseksi. Lopuksi yhdistä nopeasti käännellen jauhoseos joukkoon. Vältä sekoittamasta liikaa ja kaada taikina heti valmiiksi voideltuun kakkuvuokaan. Taikina on aika löysä. Valmiina. Paista uunin alimmalla tasolla 170 asteessa n 50 min. Kokeile keskeltä tikulla ettei jää taikinaa. Varo paistamista liikaa, jotta kakku ei menetä mehevyyttävänsä. Olen käyttänyt tätä samaa ohjetta vuoissa 18x10, 20 x10 ja 23x10, . Taikina on hyvä paistaa korkeassa vuoassa,  koska kohoaa paljon uunissa, jotta ei menisi yli. Kakkupohjaa ei välttämättä tarvitse kostuttaa mutta jos haluaa kahvi sopii siihen mainiosti.


Mustaherukkatäyte

230 g Boironin mustarherukka pyrettä tai paseerattua keitettyä tuoretta mustaherukkaa
3 dl laktoositona kermaa
200 g Valion laktoositonVaniljarahka
125 laktoositonta mascarpone juustoa
1tl Marjatila Raitoniemen aitoa mustaherukkajauhetta
1 1/2 dl Siro sokeria
2 tl vanijasokeria
4 Meiran  liivatetta
2 rkl vettä

Passiontäyte 

230 g Boironin Passionpyrettä
3 dl laktoositonta  kermaa
2 dl laktoositonta turkkilaista jogurttia  
125 g laktoositonta  mascarponea
100 g laktoositonta vaniljatuorejuustoa
2 rkl Modan mangosiirpappia

1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatetta

Valkoista suklaasuihketta 

 Teko Ohje on molempiin täytteisiin sama. Punnitse marja/hedelmä pyre ja sulata se kattilassa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteeen n. 7 min.  ja yhdistä ne kuumaan vesitilkkaan jonka jälkeen lämpimään pyreeseen.  Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerien kanssa . Yhdistä rahka/juusto/jogurtti yhteen ja lisää mausteet tähän seokseen. Yhdistä pyre seuraavaksi edelliseeen rahka/juusto/jogurtti seokseen. Ja kääntele lopuksi joukkoon vatkattu kerma.

Kakun kokoaminen

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Ota kakkualusta esille mihin kokoat kakun. Voitele säädettävä irtorengasvuoka ja tomuta se tomusokerilla. Laita alin kakkupohja kakkupahvin päälle ja pingota irtorengas sen ympärille tiukasti. Kaada mustaheruka täyte ja tasoita pinta. Jäähdytä pakkasessa 20 min. Valmista sillä välin toinen täyte. Kun Passiotäyte valmis niin laita toinen kakkupohja hyytyneet mustaherukkamoussen päälle ja kaada passion täyte sen päälle. Hyydytä jälleen pakkasessa 20 min. laita ylin kakkupohjakansi kakun päälle ja anna olle kylmässä siihen asti kunnes valmistat päällikreemin. Kreemitä kakku. Laita kakku pakkaseen useammaksi tunniksi jotta kreemipinta kylmenee hyvin. Jonka jälkeen voit suihkuttaa kakun tällä valkoisellla  Juhlakaupan Velvet sprayllä.  
 Kakun pinnan tulee olla kylmä jotta suklaasuihke reagoi pinnan kanssa ja saa näin ollen kauniin pintansa
Voikreemi 

250g laktoositonta voita 
6 dl tomusokeria
2 rkl laktoositonta kermaa
2 tl sitruunanmehua 
2 tl sitruunan kuorta 
Vatkaa huomeenlämpöinen voi tasaiseksi yleiskoneella. Lisää vähitellen tomusokerit joukkoon ja vatkaa n. 20 min kunnes saat kreemistä silkkisen pehemeää. Lisää loppuvaiheessa mausteet ja kerma ja vatkaa vielä hetken. Kreemi on valmista.  Kreemitä kakku  2-3 kertaa,









Kommentit

  1. Onpa kaunis ja herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta palautteestasi. Tykkään itse yksinkertaisuudesta ja tässä kakussa se mielestäni toteutuu.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit