Ihanan pinkit marenki tikkarit, vinkkejä

Marengit on yksi puheenaihe usein eri leivontakanavilla, mietitään milloin sokeri lisätään, milloin sitruunaa tai etikkaa laitetaan, onko se tarpeellista, missä asteessa marengit olisi hyvä paistaa, mikä on helppo ohje. No nyt kerron mitä helppoa ohjetta minä käytän,  kun haluan nopeasti marenkeja. Ohje jos on aikaa, senkin hiljan julkaisin ruusumarenkien yhteydessä. Sitruuna tai etikka ei ole pakollista, mutta antaa marengeille kauniin kiillon, ja sitruuna myös hyvän maun.

Marenkeja voi maustaa mm. makutomusokerilla, makupastoilla, pyreillä, erilaisilla karkkirouheilla, mm mariannerouheella, saa ihanat piparminttu marengit, salmiakilla, lakritsilla,ja millä vaan melkein, mikä on mielimakusi. Lisää makuaineet ja mausteet sekä rouheet sekä väriaine Marengin lopussa.

 Klassiset, poutapilven keveät ja hempeät marengit syntyy, kun malttaa rauhassa paistaa niitä alhaisessa lämmössä. Ja Marenkien paistoaika riippuu tietysti  Marengin koosta. Rasvaisilla astioilla ei synny marenkia. Astiat ja välineet pitää olla kuivat. Älä vatkaa myöskään  marenkia liian kivikoviksi. Paista marengit alhaisessa lämpötilassa.  Näin kun toimit siitä syntyy nuo ihanaiset marengit.

Ohje
3 kananmunan valkuaista
2,5 dl sirosokeria
1 rkl sitruunamehua
5 tippaa Cotton Candy makuaromia
Vaaleanpunaista Progel väriainetta
katkaistuja grillitikkuja

Riko kanamunat, tarkista ettei joukkoon ole päässyt yhtään keltuaista. Vatkaa valkuaisia poutapilven pehmeäksi. Ala lisäämään sokeria vähitellen valkuaisvaahtoon, ja vatkaa kovahkoksi vaahdoksi. Lisää sitruuna ja vatkaa vielä vähän, lopuksi lisää makuaromia ja väriaine käännellen valmiin Marengin joukkoon joko värjäten kokonaan marengin tai niin kuin minä nyt tein, käännellen varovasti värin joukkoon jotta sain raitoja ruusumarenkiin. . Laita valmis marenki pursotuspussiin ja pursottele marengit haluamaasi muotoon.Lisää tikkaritikut tässä vaiheessa työntämällä ne marengin sisään. Lämmitä uuni 100 asteeseen ja kuivata marenkeja uunissa 1 1/2 h, jonka jälkeen avaa uuniluukku, laita vaikka uunikinnas väliin ja pidä vielä väh. Tunti uunissa. Ja ihanan keveät marengit ovat valmiita nautittavaksi.

Kommentit

 1. Sä oot kyllä Irma sellanen marenkimestari, että ei oo toista! :)

  VastaaPoista
 2. Tyhmä kysymys, mut onko uuni edelleen 100 asteessa, kun luukku on raollaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, uunin lämpötila katkaistaan ja jätetään marengit uuniin. Alussa lämpötila on sen 100 astetta, mutta viilenee piakkoin.

   Poista
 3. Kiitos ihanasta ohjeesta - ensimmäistä kertaa onnistuneita marenkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, Anne Helena ja kiitos palautteesta. Nyt voit jatkossakin tehdä erivärisiä marenkeja. Ihanaa kevään jatkoa.

   Poista
 4. Hei! Teetkö tilauksesta macaroneja? Itsellä tulossa synttärit ja teet kauneimpia macaroneja! Pari kertaa olen itsekkin kokeillut, mutta olisi kiva jos ne olisi täydellisiä synttäreiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei en ole nähnyt viestiäsi aiemmin. Jos asia vielä kiinnostaa, voit olla yhteydessä minuun email: irmaleipoo@gmail.com

   Poista
  2. Hei en ole nähnyt viestiäsi aiemmin. Jos asia vielä kiinnostaa, voit olla yhteydessä minuun email: irmaleipoo@gmail.com

   Poista
 5. Tulossa kastejuhlat, joihin ajattelin näitä kokeilla. Miten paljon aiemmin nämä uskaltaisi tehdä eli miten pitkään säilyvät? Ja missä kannattaa säilyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Henna, tekisin viikkoa ennen, ja säilytys peltirasiassa johon laitat lisäksi sokeripaloja..ihanaa ristiäispäivää.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit