Piparkakku leivokset luumukonjakkimoussella
Itsenäisyyspäivä juhliin tarjolle tein myös näitä ihania jouluisia herkkuja. Idean otin Maku lehdestä omin muunnoksin. Tein leivoksia isolla piparimuotilla ja niistä tuli ihanan näyttäviä, mutta jouluksi teen näitä myös pienemmällä muotilla, jotta jaksaa maistella kaikkia herkkuja. Olivat niin herkullisia. Piparikorit on paistettu ylösalaisin muffinivuoan ja-paperin päällä.
250 g piparitaikinaa
Täyte: Luumukonjakkimousse
Ohje otettu Marian herkkupuodin blogista puolitettuna ja pienin muutoksin
250 g piparitaikinaa
Täyte: Luumukonjakkimousse
Ohje otettu Marian herkkupuodin blogista puolitettuna ja pienin muutoksin
LUUMUKONJAKKIMOUSSE:
0,5 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
100g tuorejuustoa
100 gr vaniljatuorejuustoa
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
2 rkl konjakkia
½ sitruunan mehu
2,5 liivatetta
LUUMUKONJAKKIMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri
2. Lisää luumuhillo
3. Lämmitä sitruunamehu ja lisää siihen liivate. Jäähdytä hiukan
4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma johon olet lisännyt vaniljatuorejuuston luumutuorejuustoseokseen
5. Mausta lopuksi konjakilla
Täytä piparikupit moussella. Tee sokerimassasta piparimuotilla piparinmuotoinen koriste ja laita moussen päälle. Koristele Öetkerin koristelugeelillä ja strösseleillä sekä helmillä. Syö samana päivänä. Sokerimassakoriste ei kestä seuraavaan päivään moussen päällä.
Kommentit
Lähetä kommentti