Ihanan makoisat Suklaasarvet
Minulla on pitkään jo ollut listalla tehdä suklaasarvia ja niin oli Leivotaan lehden toimitus , ihan kuin kuullut ajtukseni ja uusimmassa numerossa sitten löytyi ohjekin. Minäkin olisin tehnyt pullataikinaan nämä sarvet, joten ohje on ihan peruspullataikina ilman kardemummaa. Ehkä juju piilee tässä ohjeessa paistolämpotilassa, koska nämä paistetaan hiukan kovemmassa lämmössä, ja siten saadan pehmeän kuohkeita sarvia. Ohjeesta tulee 16 kpl tai jos jaat taikinan kolmeen osaan, saat pienempiä ja suloisempia Sarvia enemmän. Tein täytteen tummasta suklaasta, mutta yhtä hyvää olisi tullut muustakin suklaasta varmaan.Nämä ovat niin helppoja ja herkullisia tehdä että varmasti tulee tehtyä nyt useamminkin. Kokeilla eri suklaalaaduilla ja löytää suosikki itselleni. Ohje on kopioitu suoraan Leivotaan lehdestä omin kommentein.
25 g hiivaa
3 dl kädenlämpöistä maitoa
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
1 muna 8-11 dl vehnäjauhoja
Täyte
125 g murskattua tummaa suklaata
75 g huoneenlampäistä voita
1/2 dl sokeria
Voitelu ja koristelu
1 muna
50 g tummaa suklaata
tomusokeria
Murenna hiiva kulhoon ja liota maitoon. Lisää suola, sokeri,,muna, voi ja vehnäjauhot, vähän kerrallaan.( Voi kannattaa sulattaa huoneenlämpoiseksi, pehemäksi pullataikinaan, ei sulattaa) Sekoita notkeaksi taikinaksi ja vaivaa voimakkaasti muutama minuutti (tämä on tärkeä osa), kohota taikinaa leivinliinan alla 60 min.
Jaa taikina kahteen tai halutetessasi kolmeen osaan. Kauli palat pyöreaäksi levyksi läpimitta 40-45 cm. Jaa levyt kahdeksaksi kolmioksi.
Täyte: Seokoita suklaa, voi ja sokeri taikinaksi. Laita täytettä jokaisen taikinakolmion leveäään päätyyn ja kääri rullalle aloittaen leveästä päästä. Nosta sarvet leivinpaperoidulle pellille taita alaspäin. Anna sarvien kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Kumenna uuni 230 asteeseen. Voitele sarvet vatkatulla munalla. Paista uuninkeskitasolla 9-12 min. Minä paistoin 10 min uunillani. Anna jäähtyä leivinliinan alla ja puuteroi jäähtyneet sarvet tomusokerilla ja valuta päälle sulatettua suklaata.
Onpas tosi ihanan näköisiä! Nam :D
VastaaPoistaKiitos Taru, ovat kyllä hyvän makuisiakin, suosittelen kokeilemaan reseptiä. Nämä olivat yön aikana huvenneet keittiössäni, joten jotain se kertoo....
PoistaTodella upeita sarvia :) Klassinen tomusokeri-suklaa koristelu vain näyttää aina yhtä hyvältä.
VastaaPoistaKiitos vastavierailusta Jack. Ihannoin muuten kovasti Jack Baueria siinä ohjelmassa , joten nyt voin jatkaa ihailua blogissasi. Linkitin sen omiin suosikkeihini blogiini myös tänään. Tää on yksinkertainen, mutta niin herkullinen ohje. Ainahan se ei tarvi ollakaan mitään tähtitiedettä. Ja kiitos kivasta kommentista
PoistaNamskis! Täytyypä kokeilla.
PoistaTodellakin Namskis, nämä ovat niin hyviä että teen myös toistekin, mutta ajattelin laittaa maitosuklaa sisuksen. Kiva jos innostuit kokeilemaan.
PoistaNämä on todella hyviä....en laittanut tuohon täytteeseen sokeria kun siinä on suklaata jo makeutena, tulivat ihan tarpeeksi makeita, mutta hyviä....
VastaaPoistaSisareni näitä kehui, joten pakko oli tulla ihmettelemään, josko itsekin joku päivä innostuisin leipomaan :)
VastaaPoistaKiva kuulla , kiitos. On ollut succee myös ystäväpiirissäni ja tulee usein palattua tähän ohjeeseen. Suosittelen kokeilemaan, leipomisintoa ja-iloa sinulle Marika
Poista