Mantelikorppupohjainen makoisa Kirsikka juustokakku

Tämä kakku oli yllätys itselleni. Tästä tulikin oikein mehevä  ja suussasulava kakku jota tulen varmasti tekemään uudelleen ja siksi haluan jakaa tämän ohjeen täällä blogissanikin jotta tekin pääsette kokeilemaan tämän kakun ihanuuden. Alkuperäinen respeti on juuri nyt uusimmasta Leivotaan lehdestä. Ohje tulee tänne vielä tänään, koska nyt lähden hakemaan.Öetkeriltä saamaani postia, palkintoa jonka voitin kakkukisasta. Minä tein kakun 22 cm halkaisiltaan olevaan vuokaan johon täyte oli hieman liian suuri. Ja Kirsikkaglasyyrin kakun pintaan tein kaksinkertaisena. Suosittelen testaamaan tämän kakun onko sen sinun mieltymystesi mukainen. Leipomisintoa.

Pohja;

75gr voita
250g mantelikorppuja

Täyte

400g maustamatonta tuorejuusta
1 dl sokeria
4 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl maizenaa
n. 50g pilkottuja kirsikoita

Kirsikkakastike:

400g säilykekirsikoita
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2rkl vettä

Kirsikkahyytelöglaryysi

1 1/2 liivatelehteä
1 1/2 dl valmista kirsikkakastiketta

Pohja
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Aja korput muruiksi yleiskoneessa veitsenterällä. Kaada voisula muruihin ja aja massaksi.Painele murumassa 24 halkaisijaltaa olevan vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla 6 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte
Vatkaa yhteen juusto ja sokeri.. Vaahdota munat. Sekoita munat, vaniljasokeri, kerma ja maizena juustoseokseen . Sekoita täyte tasaiseksi. Sekoita hiennonnetut kirsikat lopuksi sekaan ja kaada täyte vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla n. 35 min. Suosittelen paistamaan ainakin 40-45 min. Anna jäähtyä.

Kirsikkakastike
Sekoita kirsikat liemineen ja sokeri. Kiehauta ja anna seoksen sen jälkeen kiehua matalalla lämmöllä n 10 minuuttia. Sekoita peruanjauhot ja vesi ja lisää nauhana marjaseokseen. Kiehauta ja nosta pois levyltä. Anna kastikkeen jäähtyä.

Kirsikkahyytelöglasyyri
Laita liivatteet kylmään veteen 7 minuutiksi. Kiehauta kirsikkakastike ja lisää liivatteet. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet ja anna jäähtyä. Levitä jäähtynyt glasyyri  kakun pinnalle ja laita vielä jääkaappiin. Koristele lopuksi kakku.



Kommentit

Suositut tekstit