Lontoo ja kakkumessut Birginhamissa 6.-9.11.2015

Kesän korvalla ryhmä innokkaita leipureita alkoi suunnittelemaan retkeä kakkumessuille Birginhamiin.  Lopulta joukkoomme jäi 7 innokasta matkan järjestäjää.Ihanassa ryhmässämme oli Jenni-Maria, Päivi, Helena, Heidi Tampereelta ja Heidi Vantaalta, Tiina ja Minä Irma .Yhteistuumin jaoimme tehtäviä toteuttaaksemme unelmamme, yksi hoiti messuliput, yksi junaliput jne. Tämä osoitautuikin todella hyväksi tavaksi, näin saimme kaikki järjestykseen hienosti. Ja kaikki oli valmista matkaa varten. Varasimme Lontoosta yksityishuoneiston jossa oli 4 makuuhuonetta, keittiö ja olohuone. Kolmessa makuuhuoneessa oli myös oma kylpyhuone. Huoneistomme sijaitsi lähellä Paddingtonin aluetta ja asemaa. Asemalta olikin näppärät yhteydet eri paikkoihin. Perjantai päivän ensi kosketus, saatuamme majoituksen, olikin lounas jossa meidän tuli heti kokeilla kuuluisat fish and ships annokset. Iltapäivä meni kaupunkiin tutustuen ja hieman shoppaillen kuuluisassa Primarkin tavaratalossa, joka sijaitsi Oxford Streetillä, missä useimmat kaupat onkin. Minusta tämä olisi ollut juuri se shoppailukatu, mutta paljon muutakin oli nähtävä lyhyen reissun aikana.

Lauantaina koittikin sitten jännittävä päivä, messupäivä,  jolloin suuntasimme metrolla Paddingtonin asemalta Oxford Streein asemalle,  jossa vaihdoimme metroa, joka vei meidät Warren Steetille. Siitä suuntasimme Eustonin isolle rautatieasemalle, josta juna vei meidät Birginhamiin messupysäkille. Messupysäkiltä olikin suora  putkiyhteys messualueelle. Mikä oli hienoa ja helppoa. Messualue oli suuri jossa oli meneillään muitakin messuja, esim joulumessut. Hyvä että meillä ei  ollut lippuja sinne, rahat ei olisi riittänyt, hih.

Vihdoin messualue aukesi meille, ja täytyy sanoa että olo oli kuin pienellä tytöllä joka ensikerran on päässyt karkkikauppaan. Eteemme laskeutui hurja määrä ihania kakun koristeluun tarvittavia välineitä, kauniita, ja mitä uskomattomampia kakkuja ja koristeita. Messuilla oli tarjolla työnäytöksiä,  olisi ollut mahdollista osallistua työpajoihin, kädestä oppiin. Pisteillä oli maistiaisia ja mitä ihmeellisimpiä elämyksiä. Mukaan tarttuikin paljon koristeluun liittyviä apuvälineitä, myös työkaluja leivontaan, ja teininä minä mahtavan löydön, massan käsittelyä helpottavantodella ison  leivonta maton jota The Mat nimellä kutsutaan. Laskimme leikkiäkin tuosta saamastani The Mat matosta, koska se on todella erinomainen löytö. Kakut olivat mitä kauniimpia ja ihmeellisimpiä. Mieletöntä taituruutta myös nuorten taituroimina. Pääset myös seuraamaan ja hakemaan tietoa messuista messujen Facebook sivustolta.
https://www.facebook.com/Cake-International .

Sunnuntaille olimme etukäteen varanneet kiertoajelun kaksikerroksisella Kakkubuffet kierroksella. Tarjolla olikin kauniisti aseteltuna paljon pieniä suolaisia ja makeita leivonnaisia, ja uskokaa tai älkää niin kaikki tuli syötyä sen pari tuntisen aikana, niin herkullisia ne olivat. Bussissa oli letkeä tunnelma ja mahtavan ihanat ryhmämme jäsenet pitivät hauskaa kanssani.Naurua ja hyvää mieltä ei kyllä tältä reissulta puuttunut. Kiertoajelun jälkeen suuntasimme katselemaan nähtävyyksiä, kuten Tower Bridge ja London Bridge sekä  Piccadilly Circukseen tutustumaan  sen alueen tarjontaan. Illalla  nälkä sitten yllätti ja Päivi toimeliaana  naisena kysyikin poliisilta apua, joka johdatti meidät kaupungin parhaaseen italialais ravintolaan, ja näkyihän se hinnassa. Mutta ruoka olikin tosi hyvää. Päivässä oli ollutkin jo askelia taas joten suuntasimme kämpille nukkumaan ja pakkaamaan seuraavan päivän kotiinlähtöä varten.

Kotiinlähdön päivä ja tuntuu,  että paljon olisi vielä nähtävää ja koettavaa, vaikka toisaalta tuntuu että näihin päiviin on ehtinyt nähdä ja kokea todella paljon. Pieni kierros vielä kaupungilla, laukkujen nouto Paddintonista. Sieltä otimme metron Hammersmithin asemalle josta kävelimme ulkokautta vaihtojunaan joka vei meidät suoraan kentälle. Metro kentälle maksoi 6 puntaa. Matka kohti kotia alkoi ja mukavat muistot ja paljon ihania tavaroita sekä mikä parasta mahtavan ihania uusia ystäviä.
Tässä muutamia kuvia joissa hienoja taidonnäytteitä.

 Jouluisia kakkuja


Kommentit

 1. No huh, mitä kakkuja! Kiitos, kun jaat iloksemme tunnelmia reissustanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, oli kiva kirjoittaa tämä,muottia jää itsellekkin muistoksi ja ehkä siitä löytää jotain itseä auttavaa jos suunnittelee retkeä Lontooseen. Oli se niin huima kokemus ja vielä mahtavassa seurassa. Ja tuli nähtyä 5 päivän aina niin paljon, kun olisi ollut kauemminkin siellä.

   Poista
 2. Upeita kakkuja, olipa onni minulle etten tiennyt noista messuista mitään, olisi saattanut olla että olisin ängennyt myös tuonne. Olin itsekin Lontoossa kuukautta aiemmin käsityömessuilla jo toistamiseen. Viime syksynä meitäkin oli pieni ryhmä ja saattaapa olla että majoituimme juurikin samoihin huoneistoihin Padingtonissa. Kiitos vielä kuvamatkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pitsikukka, kiitos kommentistasi, olisit tervetullut mukaamme jos olisit halunnut. Majoituimme Acces Paddintonissa joka oli tosi lähellä kahta metroasemaa, mutta käytimme Paddingtonin asemaa pääsääntöisesti. Mieli mullakin halajaa uudestaan tuonne messuille mutta taukoa pitää toki pitää. On ne messut vaan ulkomailla eri luokkaa.

   Poista
 3. Aivan ihana reissu meillä oli <3 Ja miten se saattoi yhteen 7 naista , ikuisesti ystäviksi

  VastaaPoista
 4. Varmasti mukava reissu!
  Kiitos kun jaoit kuvia lukijoiden kanssa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit