Hempeä kakku aprikoosilla ja limellä

Noin viikko sitten mielessäni alkoi pyörimään persikavärinen kakku, ja sitä kohti mennen aloin tekemään koristeita , jotka tulisi lopulta kakun päälle. Kakun sisällekin halusin samoja sävyjä, niin pääsin kokeilemaan hiljan hankkimaani aprikoosipyrettä. Makupariksi valitsin raikkaan limen. Eilen kun kakkua aloin päällystää ja koristelemaan , ukkonen ja kostea ilma olikin rikkonut osan koristeistani ja osa koristeista oli menettänyt muotonsa. Mutta kakun päälle pääsi ne , jotka ehjänä oli säilynyt. Kakusta tulikin hempeä . Ja makumaailmaan oli onnistunut.

Kakkupohja 24 cm vuokaan
Minä tein kakkupohjan ohjeella , mittaa kananmunat grammoina X 0,7 siitä saadulla luvulla mittaa jauhot ja sokerit. Paista 175 astettta uunin alatasolla. Jaa kakku kahteen täyteväliin.

Täyte 1
3 dl kermaa
1 dl sokeria
2 dl vaniljarahkaa
100 g appelsiinituorejuustoa
250 g aprikoosipyrettä tai sosetta 
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatetta
2 rkl sitruunamehua liivatteiden sulatukseen.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sulata aprikosi pyre ja liuota kylmässä vedessä  pehmennetyt liivatteet pyreeseen hyvin sekoittaen. Sekoita vaniljarahka ja tuorejuusto keskenään johon lisäät vaniljasokerin.Yhdistä rahkatuorejuustoseos sulatettuun hiukan jäähtyneeseen pyreeseen ja yhdistä ne sen jälkeen  kermaan varovasti sekoittaen. Kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle jonka olet laittanut jo reunavuokaan. Hyydytä ennen seuraavan (2)  kakkupohjan laittoa.  Tee täyte nro 2.

Täyte 2
3 dl kermaa
1 dl sokeria
2 dl lime- sitruuna rahkaa
100 g mascarpone tuorejuustoa
2 limen mehu
4 liivatetta
2rkl sitruunamehua 


 Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Pehmennä  liivatteet kylmässä vedessä. Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään.Lisää 2 puristetun limen mehu ja  kaada sulatetut liivatteet rahkaseokseen. Yhdistä lopuksi kermavaahtoon varovasti.  Laita toinen kakkupohja hyytyneen 1 täytteen päälle ja kostuta. Lisää seuraavaksi tämä täyte (2) kakkupohjan päälle. Hyydytä.  Kun toinen täytekerros hyytynyt lisää kakun kansi kakun päälle. Hyydytä. Tee marenki voikreemi.


Marenkivoikreemi 
3,75dl sokeria
0,8dl vettä
5 munanvalkuaista (koko L)
450g voita tai leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
25 g aprikoosipyrettä 
1tl vaniljaesanssia 

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi (metallikulhossa). Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seos 120 asteiseksi. Lisää siirappi välittömästi valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan maksiminopeudella vatkaten. Vaahdota seosta, kunnes kulho on kädenlämpöinen. Pilko voi pieniksi palasiksi ja lisää niitä yksitelleen valkuaisvaahtoon. Mausta vaniljalla ja aprikoosipyreellä  Sekoita seosta,vatkaimella  kunnes se on kuohkeaa ja kreemimäistä. Seos voi  käydä  välissä hieman rakeisennäköisenä, mutta tätä ei kannata säikähtää. Kreemi ei ole pilalla, se ei vain ole vielä valmis. Kreemiä saa vaahdottaa varmaan ainakin 10 min. Sitten se on valmista pehmeää ja kuohkeaa. Kuorruta kakku voikreemillä ja koristele mielesi mukaan vaikka sokerimassakukkasilla jolla minä tämän kakun koristelin. 





















Kommentit

  1. Todella upea kakku! Minäkin teen nykyään kakkupohjani tuolla 0.7 kertomisella ja vielä kun jauhoista 30 % laittaa perunajauhoja, niin tulee täydellistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, useinmiten minäkin käytän kakkupohjissa perunajauhoja, ne kun pehmentävät kakun, eikä kakusta tule niin kumimaista. Joten samaa mieltä olen kanssasi. Ja kiitos, ihailin tätä kakkua tovin itsekkin, kun se vaan oli pakko tehdä.

      Poista
  2. Upea kakku, kelpaa vaikka mihin juhliin.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, ja kiva vinkki kiitos siitäkin, tuo on juuri ollut minun haaveissani saada kokoelmaksi juuri tuo kakkuvati. Ostin ylioppilaslahjaksi ystäväni tyttärelle, mutta en raaskinut itselleni, josko nyt se löytäisi kotiini, riennän blogiisi.

      Poista
  3. Irmaaa....sinulle on haaste blogissani :) Pus! http://kakkuviikari.blogspot.fi/2016/07/hiekkahentuset.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit