Hempeä kakku aprikoosilla ja limellä
Noin viikko sitten mielessäni alkoi pyörimään persikavärinen kakku, ja sitä kohti mennen aloin tekemään koristeita , jotka tulisi lopulta kakun päälle. Kakun sisällekin halusin samoja sävyjä, niin pääsin kokeilemaan hiljan hankkimaani aprikoosipyrettä. Makupariksi valitsin raikkaan limen. Eilen kun kakkua aloin päällystää ja koristelemaan , ukkonen ja kostea ilma olikin rikkonut osan koristeistani ja osa koristeista oli menettänyt muotonsa. Mutta kakun päälle pääsi ne , jotka ehjänä oli säilynyt. Kakusta tulikin hempeä . Ja makumaailmaan oli onnistunut.
Kakkupohja 24 cm vuokaan
Minä tein kakkupohjan ohjeella , mittaa kananmunat grammoina X 0,7 siitä saadulla luvulla mittaa jauhot ja sokerit. Paista 175 astettta uunin alatasolla. Jaa kakku kahteen täyteväliin.
Täyte 1
3 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl sokeria
2 dl vaniljarahkaa
100 g appelsiinituorejuustoa
250 g aprikoosipyrettä tai sosetta
1 tl vaniljasokeria
5 Meiran liivatetta
2 rkl sitruunamehua liivatteiden sulatukseen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sulata aprikosi pyre ja liuota kylmässä vedessä pehmennetyt liivatteet pyreeseen hyvin sekoittaen. Sekoita vaniljarahka ja tuorejuusto keskenään johon lisäät vaniljasokerin.Yhdistä rahkatuorejuustoseos sulatettuun hiukan jäähtyneeseen pyreeseen ja yhdistä ne sen jälkeen kermaan varovasti sekoittaen. Kaada täyte kostutetun kakkupohjan päälle jonka olet laittanut jo reunavuokaan. Hyydytä ennen seuraavan (2) kakkupohjan laittoa. Tee täyte nro 2.
Täyte 2
3 dl kermaa
1 dl sokeria
1 dl sokeria
2 dl lime- sitruuna rahkaa
100 g mascarpone tuorejuustoa
2 limen mehu
4 liivatetta
2rkl sitruunamehua
2rkl sitruunamehua
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Yhdistä rahka ja tuorejuusto keskenään.Lisää 2 puristetun limen mehu ja kaada sulatetut liivatteet rahkaseokseen. Yhdistä lopuksi kermavaahtoon varovasti. Laita toinen kakkupohja hyytyneen 1 täytteen päälle ja kostuta. Lisää seuraavaksi tämä täyte (2) kakkupohjan päälle. Hyydytä. Kun toinen täytekerros hyytynyt lisää kakun kansi kakun päälle. Hyydytä. Tee marenki voikreemi.
Marenkivoikreemi
3,75dl sokeria
3,75dl sokeria
0,8dl vettä
5 munanvalkuaista (koko L)
450g voita tai leivontamargariinia huoneenlämpöisenä
25 g aprikoosipyrettä
25 g aprikoosipyrettä
1tl vaniljaesanssia
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi (metallikulhossa). Laita vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seos 120 asteiseksi. Lisää siirappi välittömästi valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan maksiminopeudella vatkaten. Vaahdota seosta, kunnes kulho on kädenlämpöinen. Pilko voi pieniksi palasiksi ja lisää niitä yksitelleen valkuaisvaahtoon. Mausta vaniljalla ja aprikoosipyreellä Sekoita seosta,vatkaimella kunnes se on kuohkeaa ja kreemimäistä. Seos voi käydä välissä hieman rakeisennäköisenä, mutta tätä ei kannata säikähtää. Kreemi ei ole pilalla, se ei vain ole vielä valmis. Kreemiä saa vaahdottaa varmaan ainakin 10 min. Sitten se on valmista pehmeää ja kuohkeaa. Kuorruta kakku voikreemillä ja koristele mielesi mukaan vaikka sokerimassakukkasilla jolla minä tämän kakun koristelin.
Todella upea kakku! Minäkin teen nykyään kakkupohjani tuolla 0.7 kertomisella ja vielä kun jauhoista 30 % laittaa perunajauhoja, niin tulee täydellistä :)
VastaaPoistaKiitos, useinmiten minäkin käytän kakkupohjissa perunajauhoja, ne kun pehmentävät kakun, eikä kakusta tule niin kumimaista. Joten samaa mieltä olen kanssasi. Ja kiitos, ihailin tätä kakkua tovin itsekkin, kun se vaan oli pakko tehdä.
PoistaUpea kakku, kelpaa vaikka mihin juhliin.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogiin.
Kiitos kovasti, ja kiva vinkki kiitos siitäkin, tuo on juuri ollut minun haaveissani saada kokoelmaksi juuri tuo kakkuvati. Ostin ylioppilaslahjaksi ystäväni tyttärelle, mutta en raaskinut itselleni, josko nyt se löytäisi kotiini, riennän blogiisi.
PoistaIrmaaa....sinulle on haaste blogissani :) Pus! http://kakkuviikari.blogspot.fi/2016/07/hiekkahentuset.html
VastaaPoistaKiitos täytyypä tulla katsomaan.
Poista