Ruusumarengit kuumamarenkina
Syntymäpäiväjuhlani lähestyvät ja innostuin tekemään näitä hempeitä ruusumarenkeja tarjottavaksi juhliini, ja johon innostuksen sain PassionforBaking instagramin kuvista. Marengit ovat siitä ihania että niitä voi eri makuaineilla saada muunnettua. Minun suosikikseni on tullut marengeissakin mustaherukka, mutta tänään päätin käyttää mausteena tuota Dr-Oetkerin ihana makuspastaa, johon olen jäänyt ihan koukkuun. Muutoinkin rakastan vaniljaa.
Syntymäpäiväjuhlisani on paljon erilaisia kakkuja ja herkkuja ja täytyy niistä sitten laittaakin kuvia tänne blogiini. Mutta nyt ohjeen kimppuun. Tämä vaatii vähän aikaa, mutta palkitsee tekijänsä monin verroin.
Mittaa valkuaiset ja sokeri yleiskoneen metalliseen kulhoon. Sekoita valkuaisia ja sokeria, jotta sekoittuvat. Ota korkea kattila. laita sinne jonkun verran vettä, jotta kulho ei osu veteen. Ja siirrä vatkauskulho sitten kattilan päälle jossa vesi kiehuu. Ota käsivispilä ja vispaa koko ajan kunnes sokerikiteet ovat sulanee4t valkuaiseen. Voit testata valmiutta ottamalla sormien väliin seosta, ja jos ei tunnu kiteitä seos on valmis. Sen jälkeen siirrä vatkauskulho yleiskoneeseen ja vatkaa keskiteholla seos viileäksi. Sen jälkeen lisää sitruunamehu ja vaniljapasta. Ja vatkaa hetki vielä voimakkaammin. Lisää väriaine.
Pursotukset on tehty Wiltonin I M tyllalla
Paista 80 asteessa kiertoilmalla 3 h ja jätä sen jälkeen luukku auki jälkilämpöön.
Leipomisiloa, ja perästä kuuluu......
Syntymäpäiväjuhlisani on paljon erilaisia kakkuja ja herkkuja ja täytyy niistä sitten laittaakin kuvia tänne blogiini. Mutta nyt ohjeen kimppuun. Tämä vaatii vähän aikaa, mutta palkitsee tekijänsä monin verroin.
Marengit
240 ml valkuaisia
510 g sirosokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl dr Öetkerin vaniljapastaa
Mittaa valkuaiset ja sokeri yleiskoneen metalliseen kulhoon. Sekoita valkuaisia ja sokeria, jotta sekoittuvat. Ota korkea kattila. laita sinne jonkun verran vettä, jotta kulho ei osu veteen. Ja siirrä vatkauskulho sitten kattilan päälle jossa vesi kiehuu. Ota käsivispilä ja vispaa koko ajan kunnes sokerikiteet ovat sulanee4t valkuaiseen. Voit testata valmiutta ottamalla sormien väliin seosta, ja jos ei tunnu kiteitä seos on valmis. Sen jälkeen siirrä vatkauskulho yleiskoneeseen ja vatkaa keskiteholla seos viileäksi. Sen jälkeen lisää sitruunamehu ja vaniljapasta. Ja vatkaa hetki vielä voimakkaammin. Lisää väriaine.
Pursotukset on tehty Wiltonin I M tyllalla
Paista 80 asteessa kiertoilmalla 3 h ja jätä sen jälkeen luukku auki jälkilämpöön.
Leipomisiloa, ja perästä kuuluu......
Hei. Ihania marenkeja! Ajattelin että voisin varastoon leipoa näitä.. Mikähän lienee säilyvyys? Ja voiko tuon vaniljapastan korvata aromilla? Miulta kun ei muuta löydy ja lähikaupoissa ei oo.. 😊
VastaaPoistaHei Sanna, kiitos kovasti, mun mielestä viikko on hyvä aika näiden säilyvyydelle, jolloin ovat parhaimmillaan, ja vanilja pastan voi korvata hyvin vanilja aromilla. Oletko tarkistanut ettei dr Öetkerin leivontahyllystä löydy tuota paistaakin, kun sitä meilläpäin ainakin on Prismoissa, cittareissa, K -kaupoissa ja S -kaupoissa.
PoistaKiitos vastauksesta. Tosiaan asun pienellä paikkakunnalla, joten pitäisi kaupungista katsoa, kun siellä millon käy. 😊 Täällä kun on rajallinen valikoima.
PoistaIhan täydellisen näköisiä marenkeja! :) Jos tykkää salmiakin mausta, niin kannattaa testata myös turkinpippurirouheen lisäämistä marenkimassaan. Itse tykäistyin kovasti, kun viime vuonna niitä tein :D
VastaaPoistaKiitos, turkinpippuri marengit ovat olleet tekolistalla, kyllä nekin maistuvat.
Poista