Ruusumarengit kuumamarenkina

Syntymäpäiväjuhlani lähestyvät ja innostuin tekemään näitä hempeitä ruusumarenkeja tarjottavaksi juhliini, ja johon innostuksen sain PassionforBaking instagramin kuvista. Marengit ovat siitä ihania että niitä voi eri  makuaineilla saada muunnettua. Minun suosikikseni on tullut marengeissakin mustaherukka, mutta tänään päätin käyttää mausteena tuota Dr-Oetkerin ihana makuspastaa, johon olen jäänyt ihan koukkuun. Muutoinkin rakastan vaniljaa.

Syntymäpäiväjuhlisani on paljon erilaisia kakkuja ja herkkuja ja täytyy niistä sitten laittaakin kuvia tänne blogiini. Mutta nyt ohjeen kimppuun. Tämä vaatii vähän aikaa, mutta palkitsee tekijänsä monin verroin. 





 Marengit

240 ml valkuaisia
510 g sirosokeria
2 tl sitruunamehua
1 tl dr Öetkerin vaniljapastaa

Mittaa valkuaiset ja sokeri yleiskoneen metalliseen kulhoon. Sekoita valkuaisia ja sokeria, jotta sekoittuvat. Ota korkea kattila.  laita sinne jonkun verran vettä, jotta kulho ei osu veteen. Ja siirrä vatkauskulho sitten kattilan päälle jossa vesi kiehuu. Ota käsivispilä ja vispaa koko ajan kunnes sokerikiteet ovat  sulanee4t valkuaiseen. Voit testata valmiutta ottamalla sormien väliin seosta, ja jos ei tunnu kiteitä seos on valmis. Sen jälkeen siirrä vatkauskulho yleiskoneeseen ja vatkaa keskiteholla seos viileäksi. Sen jälkeen lisää sitruunamehu ja vaniljapasta. Ja vatkaa hetki vielä voimakkaammin. Lisää väriaine.

Pursotukset on tehty Wiltonin I M tyllalla

Paista 80 asteessa kiertoilmalla 3 h ja jätä sen jälkeen luukku auki jälkilämpöön.



Leipomisiloa, ja perästä kuuluu......

Kommentit

  1. Hei. Ihania marenkeja! Ajattelin että voisin varastoon leipoa näitä.. Mikähän lienee säilyvyys? Ja voiko tuon vaniljapastan korvata aromilla? Miulta kun ei muuta löydy ja lähikaupoissa ei oo.. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna, kiitos kovasti, mun mielestä viikko on hyvä aika näiden säilyvyydelle, jolloin ovat parhaimmillaan, ja vanilja pastan voi korvata hyvin vanilja aromilla. Oletko tarkistanut ettei dr Öetkerin leivontahyllystä löydy tuota paistaakin, kun sitä meilläpäin ainakin on Prismoissa, cittareissa, K -kaupoissa ja S -kaupoissa.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Tosiaan asun pienellä paikkakunnalla, joten pitäisi kaupungista katsoa, kun siellä millon käy. 😊 Täällä kun on rajallinen valikoima.

      Poista
  2. Ihan täydellisen näköisiä marenkeja! :) Jos tykkää salmiakin mausta, niin kannattaa testata myös turkinpippurirouheen lisäämistä marenkimassaan. Itse tykäistyin kovasti, kun viime vuonna niitä tein :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, turkinpippuri marengit ovat olleet tekolistalla, kyllä nekin maistuvat.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit