Passion-jogurttikakkua , ohjeella

Tämä kakku on sitten suussa sulavaa. Kakku matkasi työtovereideni luokse. Osan ohjeeesta olen ottanut lempiblogistani Kermaruusulta.






Pohja
3  kananmunaa
2 dl  sokeria
1½ dl  vehnäjauhoja
½ dl  perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta
Vatkaa munat hyväksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon sekoitten nuolijalla. Paista 200 asteessa uunipellillä 7-10 min.
Vadelmahilloa ja 100 g valkosuklaata
Passionmousse
5 dl kermaa
250g turkkilaista jogurttia
300g passionpyrettä
5 isoa liivatelehteä
reilu 2 dl sokeria
Laita liivatelehdet pehnemään kylmään veteen ja sulata ne sen jälkeen kuumaan vesi- tai sitruunatilkkaan. Kaada liivateseos pyreen joukkoon.  Vaahdota kerma.Lisää pyre ja sokeri jogurtin joukkoon ja lisää lopuksi varovasti vaahdotettu kerma edelliseen. Sekoita tasaiseksi.Kokoa kakku.
Leikkaa halkaisiltaan 20 cm ympyrä kaksi kertaa. Laita toinen pohjista 24 cm halkaisiltaan olevan kakkupohjan keskelle. Lisää kakkupohjan päälle vademahilloa ja laita toinen kakkupohja se päälle. Leikkaa 100 g valkosuklaata muruiksi ja lisää se päällimäisen kakkupohjan päällle. Kaada lopuksi massa 24 cm kakkurenkaan sisällä olevan kakkupohjan  päälle ja laita kylmään hyytymään tunniksi jääkaappiin.
.Kun kakku on ollut tunnin jäähtymässä, tee vadelmamelba ja laita se varovasti lusikalla moussen päälle. Laita vielä hyytymän yön yli. Koristele mielesi mukaan tai voit jättää myös pelkän kiilteen.
Vadelmamelba
100 g vadelmapyrettä tai sosetta
1 rkl sokeria
1 liivatelehti
Lisää sokeri vadelmasoseeseen. Sulata kylmässä vedessä pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se pyreeseen. Sekoittele hetken aikaa ennen kuin laitat se kakun pinnalle.
Ja sitten nautimaan tästä ihanan raikkaasta kakusta.


Kommentit

Suositut tekstit