Tosi mehevä porkkanapiirakka

Hiljakkoin tein mausteisen porkkanakakun ja halusin kokeilla hiukan tavallisempaa mutta kosteaa ja mehevää piirakkaa. Selailin leivontakirjojen ohjeita ja eri bloggaajien myös ja lopulta päädyin sitten Lähiömutsin blogista löytämääni porkkanapiirakkaan. Tätä on mukava viedä huomenna työpaikalleni koska Lähiömutsin pitää mitä lupaa tämän piirakan suhteen. Päällisen täytteen tein sulatejuustosta, voista, sitruunasta ja tomusokerista. Piirakan ohjeen löydätte Täältä. Tässä kuva vielä paisto pellissä. Tänään olisin kaivannut neliskäistä irtopohjarengasta. Sillä oisi saanut siisti reunaisen. Mutta makuun se ei vaikuta. Tämä on ihan kielen vievää.
Kommentit

 1. Voi kuinka hyvältä näyttää! Nyt alkoi tehdä mieli porkkanapiirakkaa. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tämä oli tosiaan hyvää että vietiin käsistä kun saapui työpaikalleni. Ja sokerimassa porkkanatkin saivat ansaitun huomion. Mukavaa että leipomukseni herättää mielitekoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset ihanasta blogista. Porkkanapiirakan ohje on tehty pellille mutta entä jos haluan tehdä sen normaaliin piirakkavuokaan, onko silloin puolikas taikina ok vai miten sinä tekisit?

  VastaaPoista
 4. Kiitos, piirakka on tehty 25x38 vuokaan tällä kertaa. Taikina olisi hyvä puolittaa jos teet sen piirakkavuokaan. Harmi kun ehtivät syödä piirakan ja en ehtinyt kuvata sitä vuoasta pois otettuna mutta korkeus tällä omalla vuoallani tehtynä oli n 4 cm. Tämä oli kyllä tosi herkullista.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit