Itsenäisyypäivän minttusuklaamoussekakku
Tämä resepti syntyi, kun viimeksi tein Ravintolapäivään kakkuja. Mietin miten saisin raikkaan mintun makuisen , mutta lisäksi pehmeän ja suussasulavan kakun.Kakun ohje olikin vain päässäni joten yritin muistella kakun aineksia mitä tähän laitoin. Onneksi kirjoittelin heti muistiin, muuten olisi jäänyt tämä unholaan. Viimeksi myös värjäsin massan mintun vihreäksi, mutta nyt tämä kakku piti koristaa Sini-valkoiseksi ja arvonsa mukaisesti itsenäisyyspäivä kakuksi vieraillemme. Kakku oli niin suosittu Ravintolapäivänä, ja en ollut maistanut sitä itse, joten hyvä olikin tehdä siitä toisinto. Ja todellakin kakku täytti odotukseni ja maistui todella hyvältä, myös vieraidenkin mielestä. Haluan nyt jakaa sen teille, toivottavasti tämä kakku löytää tiensä teidänkin sydämmiin.
Pohja
2 pkt minttu Domino-keksejä
Täyte
Pohja
2 pkt minttu Domino-keksejä
75 g sulaa voita
Täyte
6 dl kermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
100 g minttukrokantti suklaata sulatettuna
100 g valkosuklaata sulatettuna
3 rkl piparminttu likööriä
3 tl Öetkerin piparminttuaromia
200 gr täyteminttusuklaata
6 liivatetta
2 rkl vettä
Tarvittaessa vihreää elintarvike väriä
Kiille
4 dl Sprite limonadia
6 liivatetta
Väriainetta
Tee ensin pohja. Murskaa keksit yleiskoneella tai käsin, sulata rasva ja yhdistä nämä keskenään. Vuoraa irtopohjavuoka n. 24 cm ja 10 cm korkeaksi vuorattu tai valmis vuoka. Taputtele keksi/voimurska vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Tee täyte .
Sulata minttukrokantti- sekä valkosuklaa vesihauteessa. Jäähdytä. Pilko täyteminttusuklaa pieniksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan n 7 minuutiksi. Yhdistä turkkilainen jogurtti ja tuorejuusto , sekoita ne notkeaksi. Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan, jäähdytä hieman ja vatkaa ne jogurtti - tuorejuusto seokseen. Sekoita sen jälkeen sulatetut suklaat hyvin myös jogurtti-tuorejuusto seokseen , lisää myös mausteet, likööri ja piparminttuaromi. Sekoita lopuksi seos kerman kanssa ja kääntele käsin murskattu täyteminttusuklaa koko massaan. Jos käytät väriainetta lisää se ennen täyteminttusuklaata käännellen myös massaan. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna hyytyä väh. 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Kun täytemousse on hyvin hyytynyt valmista kiille. Pehmitä liivatteet ja sillä aikaa kaada limonadi astiaan, jotta kuplat poistuvat siitä. Lisää väriaine limonadiin. Sulata liivatteet pieneen määrään vettä ja sekoita varovasti Spriten joukkoon. Kaada lusikkaa avuksi käyttäen massan päälle ja anna hyytyä.
Koristele mielesi tai juhlan aiheesi mukaan.
Todella kaunis koristelu, ja varmasti hyvänmakuinen kakku! :)
VastaaPoistaT: Serkusten suklaaunelma blogi
Kiitos ihanasta palautteesta :-)ja kakku on todella suussa sulavaa ja makoisaa. Ja koristelu onnistui täydellisesti tällä kertaa. Koskaan ei tiedä milloin onnistuu, että mieltä hivelee.
PoistaArvokas Päivä saa ansaitunsa Arvokas Kakku. Täydellinen valinta Irma Kärhä.
VastaaPoistaKaunis kiitos Jaana. ;-)
PoistaAivan uskomattoman kaunis! <3
VastaaPoistaKiitos Anu, ja kiitos kivasta palautteesta, sorry että en ole huomannut aiemmin kommenttiasi. Yleensä näen kyllä nämä kaikki.
PoistaKertakaikkisen ihana, kaunis ♥
VastaaPoistaKaunis kiitos Kirsti, kiitos mukavasta palautteesta
Poista