Suussa sulava Baileys Moussekakku
Tein tämän kakun Ravintolapäivääni nyt marraskuussa ja ohjeen siitä olin kirjoittanut muistilapulleni, joten ennenkuin se hukkuu, täytynee päivittää se tänne, jotta sitä voi tehdä toistekin. Kakku on todella maistuvaa ja oli erittäin suosittu Ravintolapäivän asiakkailla. Annoinpa reseptin ystäväni Helenan testattavaksi hiljan ja kehuja tuli sieltäkin. Joten seuraavaa juhlapöytään koristamaan tämä kakku. Tuossa kuvassa se oli leikattu paloihin, mutta tämänhän voisi koristella vaikka kuinka kauniisti.
Pohja
150g dominokeksejä
75g voita
6 dl vispikermaa
200 Philadelphiaa
250 mascarponea
2 dl tomusokeria
2 dl baileys likööriä
7 liivatetta
4 rkl vettä
4 rkl vettä
Murskaa keksit monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Laita leivinpaperi vuoan pohjalle sekä reunakalvo.Tai vaihtoehtoisesti laita rasvaa vuokaan ja sirottele tomusokeria päälle. Näillä keinoilla saat kakusta
sileän ja irtomaan hyvin vuoasta. Painele seos irtopohjavuoan 24 cm
pohjalle tasaisesti.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivaatteet veteen likoamaan n. 7 minuutiksi. Pehmitä Philadelfia ja yhdistä sen Mascarponeen. Sekoita tomusokeri juustoseokseen ja lisää baileys likööri. Yhdistä veteen liotetut liivatteet juustoseokseen ja lopuksi kääntele vatkatun kerman joukkoon. Hyydytä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Jonka jälkeen valmista kiille. Levitä kiille hyvin hyytyneen massan päälle lusikan kautta. Koristele kakku.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivaatteet veteen likoamaan n. 7 minuutiksi. Pehmitä Philadelfia ja yhdistä sen Mascarponeen. Sekoita tomusokeri juustoseokseen ja lisää baileys likööri. Yhdistä veteen liotetut liivatteet juustoseokseen ja lopuksi kääntele vatkatun kerman joukkoon. Hyydytä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Jonka jälkeen valmista kiille. Levitä kiille hyvin hyytyneen massan päälle lusikan kautta. Koristele kakku.
Kiille
2 liivatetta
3/4 dl tummaa kaakaota siivilöitynä
1/2 dl sokeria
2 dl maitoa
Pehmitä liivatteet n 7 minuuttia. Laita kaikki muut ainekset kattilaan paitsi liivate, keitä seos kiehuvaksi, kunnes saat tasaisen sileän näköistä nestettä. Ota pehmitetyt liivatteet ja sekoita ne heti kiehuvaan nesteeseen. Vältä vispaamassa tätä kiillettä tehtäessä, mielumminkin sekoittele varovasti. Minä käytän puulasta tätä tehdessä vispilän sijasta. Ohje otettu Kinuskikissan blogista pienin muunnoksin
Kiitos Irma tästä ohjeesta <3
VastaaPoistaTätä tullaan vielä tekemään toistekin. Ehkä kokeilen jopa täytekakun väliinkin joskus. Linkkasin blogistani tänne :)
http://helenanhella.blogspot.fi/2015/12/baileys-moussekakku.html
Upea tuo päällinen! Pitää käyttää johonkin suklaahyydykekakkuun :)
VastaaPoista