Pehmeän suklainen Tiikerikakku
Tänään alkaa uusintana ihana leipomisohjelma joka innoitti mua leipomaan Tiikerikakun mitä illan ohjelmassa myös tehdään. Tässä mun ohjeeni jota käytin tässä kakussa.
Vaahdota pehmennetty voi ja sokeri vaahdoksi keskenään. Lisää seokseen kananmunat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten. Jos lisäät 1 rkl per muna niin seos ei juoksetu, (vinkki äidiltäni aikoinaan) lopuksi lisää seokseen vaniljasokeri ja jauhot johon myös leivinjauhetta sekoitettu.
Ota taikinasta 1/3 osa erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja kerma
Levitä kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokaan. Vedä haarukalla keskeltä kakkua ympyrä vain yhden kerran jotta et sekoita kaikkea taikinaa ja raidat jäävät tulematta.
Paista 175 C n 1 h. Kokeile tikulla etenkin sisäreunasta että on kypsä. Älä,paista kakkua liian tummaksi.
375 gr voita
3 dl sirosokeria
6 munaa
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
6 dl hienoja vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
4 rkl kermaa
Vaahdota pehmennetty voi ja sokeri vaahdoksi keskenään. Lisää seokseen kananmunat yksitellen taikinaan hyvin vatkaten. Jos lisäät 1 rkl per muna niin seos ei juoksetu, (vinkki äidiltäni aikoinaan) lopuksi lisää seokseen vaniljasokeri ja jauhot johon myös leivinjauhetta sekoitettu.
Ota taikinasta 1/3 osa erilliseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe sihdin läpi ja kerma
Levitä kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokaan. Vedä haarukalla keskeltä kakkua ympyrä vain yhden kerran jotta et sekoita kaikkea taikinaa ja raidat jäävät tulematta.
Paista 175 C n 1 h. Kokeile tikulla etenkin sisäreunasta että on kypsä. Älä,paista kakkua liian tummaksi.
Kahvikakut ovat heikkouteni! Maiskis, hyväää....
VastaaPoista