Vaniljaiset mustikkamarengit höystettynä sitruunalla

Kesä on marjojen aikaa ja nyt innostuin kokeilemaan erilaisia mustikka reseptejä. Marengit ovat herkkua koko perheelle niin ajattelinpa sekoittaa mustikkaa marenki taikinan joukkoon. Ja onnistuivat hienosti,  tuli hienon värisiä ja tarkoituksella nostin ne vain lusikalla pellille ja hiukan tökin niitä jotta sain niistä hauskan muotoisia. Marengissa maistuu myös hauskasti makean ja happaman liitto.

3 valkuaista
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaniljauutetta
2 dl sokeria
 1/2 dl survottuja mustikoita

Vatkaa valkuaiset, sitruuna ja hieman sokeria pehmeäksi vaahdoksi, lisää loppusokeri ja vanilja uute. Vatkaa kunnes saat marengit niin kovaksi että sille muodostuu huippu kun nostat vispilät. Kääntele lopuksi survotut mustikat nuolijalla varovaisesti sekaisin. Nostele pellille nokareita lusikalla. Paista 100 asteessa n 2 tuntia. Tarkkaile uuniasi että et kuitenkaan polta marenkeja. 

Irman Ihannekakku

Kommentit

Suositut tekstit