Suussa sulava Baileys Moussekakku

Tein tämän kakun Ravintolapäivääni nyt marraskuussa ja ohjeen siitä olin kirjoittanut muistilapulleni, joten ennenkuin se hukkuu, täytynee päivittää se tänne, jotta sitä voi tehdä toistekin. Kakku on todella maistuvaa ja oli erittäin suosittu Ravintolapäivän asiakkailla. Annoinpa reseptin ystäväni Helenan testattavaksi hiljan ja kehuja tuli sieltäkin. Joten seuraavaa juhlapöytään koristamaan tämä kakku. Tuossa kuvassa se oli leikattu paloihin, mutta tämänhän voisi koristella vaikka kuinka kauniisti.


Pohja
150g dominokeksejä

75g voita

 6 dl vispikermaa
200 Philadelphiaa 
250 mascarponea
2 dl tomusokeria
2 dl baileys likööriä
7 liivatetta  
4 rkl vettä



 Murskaa keksit monitoimikoneella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle sekä reunakalvo.Tai vaihtoehtoisesti laita rasvaa vuokaan ja sirottele tomusokeria päälle.  Näillä keinoilla  saat kakusta sileän ja irtomaan  hyvin vuoasta.  Painele seos irtopohjavuoan 24 cm pohjalle tasaisesti.

 Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivaatteet veteen likoamaan n.  7 minuutiksi.  Pehmitä Philadelfia ja yhdistä sen Mascarponeen. Sekoita tomusokeri juustoseokseen ja lisää baileys likööri. Yhdistä veteen liotetut liivatteet juustoseokseen ja lopuksi kääntele vatkatun kerman joukkoon. Hyydytä vähintään 4 tuntia tai yön yli. Jonka jälkeen valmista kiille. Levitä kiille hyvin hyytyneen massan päälle lusikan kautta. Koristele kakku.

Kiille
2 liivatetta
3/4 dl tummaa kaakaota siivilöitynä
1/2 dl sokeria
2 dl maitoa


Pehmitä liivatteet n 7 minuuttia. Laita kaikki muut ainekset kattilaan paitsi liivate, keitä seos kiehuvaksi, kunnes saat tasaisen sileän näköistä nestettä. Ota pehmitetyt liivatteet  ja sekoita ne heti  kiehuvaan nesteeseen. Vältä vispaamassa tätä kiillettä tehtäessä, mielumminkin sekoittele varovasti. Minä käytän puulasta tätä tehdessä vispilän sijasta. Ohje otettu Kinuskikissan blogista pienin muunnoksin 








Kommentit

  1. Kiitos Irma tästä ohjeesta <3
    Tätä tullaan vielä tekemään toistekin. Ehkä kokeilen jopa täytekakun väliinkin joskus. Linkkasin blogistani tänne :)

    http://helenanhella.blogspot.fi/2015/12/baileys-moussekakku.html

    VastaaPoista
  2. Upea tuo päällinen! Pitää käyttää johonkin suklaahyydykekakkuun :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit