Gluteeniton ja laktoositon suklaa praline kakku

Tämän kakun reseptin kirjoittelin aikoinaan kun ystävättärelläni ei voinut syödä kun gluteenittomia ja laktoosittomia leivonnaisia. Kakku on uskomattoman mehevä vaikka oikeata suklaata kakussa ei ole laisinkaan.  Kakkua olenkin tehnyt useita kertoja milloin on ystävättäreni saanut kakkua meille tultuaan tai minä heille mentyään . Olempa tehnyt kakkua myös monasti ilman allergioita oleville ystävillenikin, koska se on niin mehevä.  Kakun voi tehdä puolittamalla ohjeen yksikertaisena tai kokonaisena ja tehdä siitä juhlavampi niin kuin minä nyt tein tämän kakun osalta. Halusin tehdä sinne sisään kerma pralinen pähkinöistä jotta makuyhdistelmästä tulisi mahdollisimman herkullinen.

 Pohja
250 g laktoositonta margariinia
2 dl gluteenitonta Semperin jauhoa
5 dl sokeria
1 dl maizenajauhoja
4 tl vaniliinisokeria
1/2 tl suolaa
8 rk tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta
6 munaa

Praline:
150g sokeria
150 g hasselpähkinöitä
2 dl  laktoositonta kuohukermaa

Valmistele halkaisijaltaan 25cm kaksi irtopohjavuokaa paistokuntoon. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle vuoan muotoinen leivinpaperi ja pane se pohjalle. Voitele hieman vuoan alareunasta ja jauhota.
Sulata rasva ja jäähdytä sitä hieman.
Sekoita gluteeniton jauho,  sokeri,  maizenajauho, vaniliinisokeri, suola ja kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään kulhossa.
Vatkaa munat kevyesti ja sekoita jäähtyneen rasvan kanssa kuiviin aineksiin. Vältä turhaa sekoittamista. Riittää kun aineet sekoittuvat keskenään. Voit ripotella pinnalle myös mantelirouhetta halutessasi.
Paista uunin keskisosassa 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Poista kakku vuoasta kun se on jäähtynyt.
Tee praline ja vatkaa kermavaahto kovaksi vaahdoksi..

Pralinen teko ohje:

Sulata sokeri paistinpannulla. Lisää sulaneeseen sokeriin joukkoon pähkinät. Pyöräytä sokeri pähkinöiden kanssa sekaisin ja kaada seos esim silikonialustalle jäähtymään. Kun sokeri-pähkinäseos on kovettunut pilko se pienemmikksi ja laita yleiskoneeseen ja jauha pieneksi. Lisää jauhettu seos käännellen vatkatun kermavaahdon joukkoon ja kokoa kakku;  Pursota pähkinvaahto praline toisen kakun päälle ja nosta toinen kakuista kerman päälle. Sihtaa tomusokeria kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.





 

Kommentit

Suositut tekstit