Suklaa-Mansikka Naked Cake +ohje
SUKLAAKAKKUPOHJA
200 g voita
275 g suklaata
7 kananmunaa
2,75 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
- Erottele munanvalkuaiset keltuaisista eri kulhoihin
- Lisää sokeri keltuaisiin sokeri
- Paloittele suklaa ja voi astiaan ja sulata mikrossa
- Mittaa kuivat aineet yhteen astiaan
- Vaahdota valkuaiset vaahdoksi
- Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi
- Lisää keltuaisvaahtoon suklaa-voiseos
- Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan
- Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto varovasti käännellen
- Paista 20 cm vuoassa 175 asteessa n.tunti
TÄYTE
4 dl kuohukermaa
400g soseutettua marjaa tuoreista mansikoista
1 dl tomusokeria
6 liivatetta
1. Vatkaa kerma
2. Soeuta marjat yhdessä tomusokerin kanssa kattilassa hetken
3. Liota liivatteet vedessä pehmeiksi
4. Liota liivatteen tilkkaan kiehuvaa nestettä.
5. sekoita sulatettu liivate marjaseokseen, jäähdytä marjaseos.
6. Lisää hiukan kermaa marjaseokseen ja kääntele hiljalleen loput kermat marjaseokseen.
Täytä kakku
SUKLAA GANACHE
130g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 rkl glukoosisiirappia
nokare voita
Pilko suklaa pieneksi. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi ja kaada pilkottujen suklaiden päälle. Anna seisahtua hetki koskematta. Ja vasta sen jälkeen sekoita suklaa-kermaseos vispilällä tasaiseksi. Lopuksi pilkottu voinokare. Anna jäähtyä hetki ja kaada kakun keskelle. Levitä suklaa kuumaksi lämmitetyllä palettiveitsellä nopeasti kakun laidoille. Voit auttaa hieman. Alä viivyttele.
Hei Irma,
VastaaPoistaOnko tämä ohje mitoitettu kuinka suureen kakkuun, minkä kokoista vuokaa käytit? :)
Kiitos jo etukäteen!
T. Elina Patronen
Oho sielähän se lukee että 20cm vuokaan! Lisäsitkö sen äsken ohjeeseen vai olinko todella alkuun niin sokea, etten huomannut sitä? :D
PoistaHei ehdin vasta nyt katsomaan nämä päivän kommentit, vaikka pikaisesti hyväksyin ne. Eli kyllä se ohjeessa oli ka pyrin nykyään laittamaan kakkuvuoan koon kun sitä niin usein on kysytty. Kiva kun ehdinkin löytää
Poista20cm irtopohjavuoasta tuli reilusti yli että pätkähti. Muutenkin ohje hyvin vajavainen, kakun kokoamisesta ei ole mitään ohjetta.
PoistaHei! Ihana ohje! Nyt kun ei oikein saa tuoreita mansikoita niin täytyy varmaan pakastemansikoista tehdä. Olisko vinkkejä miten saan täytteestä sopivaa, ettei tule liian löysää?
VastaaPoistaterv. ei niin kokenut leipoja
Hei kyllä pakastemansikoistakin täytteen saa noilla liivatteilla tarpeeksi jämäkän. Ehkä vähän kaataisin nestettä pois kun keität mansikat ja tomusokerin.
PoistaOsaatko sanoa ohjetta 26 cm vuoalle? Onko haittaa jos laittaa pari lisäliivatetta jos tekee pakastemansikoista? Vaikuttaako makuun? Pysyis sit varmasti kiinteänä....
VastaaPoistaKyllä ainakin 1 1/2 kertaisena tekisin kakkupohjan. Täytteetkin täytyisi suurentaa 26 cm pohjaan. Pakastemansikoistakin valuttaisin hiukan mehua pois, ja liivatteita nesteenmäärän mukaan , perusohje 1 liivate desiä kohden. Mansikkaan olen laittanut yhden vielä kokomäärän päälle koska sen hyytymisominaisuudet ovat jostain syystä vaikeammat kun muiden marjojen. Ajattelin tällä pohjalla itsekin tehdä ystävänpäivään kakun, koska tämä yksi parhaista ja maukkaimmista suklaakakusta, joita olen maistanut .
PoistaKiitos vastauksesta! Vielä yksi tyhmä kysymys. Aletaanko kakkua täyttää heti, vai pitääkö täytteen ensin jämäkäityä ? Miten sait siitä noin siistin, oliko koottaessa joku ympärillä? Vai heti vaan tarjottimelle? Ja vielä.. Pitääkö kakkua kostuttaa �� siinä kai kaikki...
VastaaPoistaPohja pitää olla jäähtynyt, ja olen koonnut kakun renkaaseen. Ensin pohja ja päälle mousse-hyydytys, sitten toinen pohja+mousse ja hyydytys, sitten lopuksi kansi päälle. Kakun irrotus renkaasta. Kakku jää kosteaksi jos sitä ei liikaa paista, mutta kypsäksi kuitenkin. Siitä huolimatta minä kostutan lähes aina suklaakakun kahvilla. Lopuksi suklaa ganache kruunaamaan kakku.
PoistaEikös se toinen osa täytteestä jähmety sillä aikaa kun odotellaan että ensimmäinen kerros hyytyy? Vai kestääkö se edes kauan ku eka kerta on jo valmis. Koko täytehän tehdään kuitenkin yhdellä kertaa, eikö?
VastaaPoistaToki näin käy, hyvä kun kysyit, unohdin mainita että hyydytän tällaiset kakut pakkasessa n. 10 min sitten jatkan seuraavalla kerroksella.
VastaaPoistaHei! Kuinkahan monelle tästä riittää? Onko kovin tuhti, miten voisin raikastaa tai keventää hieman? Kiitos. :) Tosi kaunis.
VastaaPoistaHei, kakusta syö n.25 jos se on noin korkea. Jopa 30:lle riitti tämä kakku. Suklaapohja on hyvin mehevä, ja mansikkamousse täydentää kakkua, en tiedä miten keventäisin, eihän tällaisista kakuista isoja paloja syödä. Ehkä tuhdimman puoleinen siis on. Toki moussen valinnalla voi raikkautta lisätä esim mangomousse mansikan tilalle, sopisi tähän kakkuun hyvin. Ja kiitos palautteesta.:-)
PoistaHei! Hieno kakku ja ohjekin kuulostaa hyvälle. Ajattelin käyttää täytteessä puolukoista.. Voinko siis käyttää puolukoita saman verran (a 400g), kuin ohjeessasi mansikoita?
VastaaPoistaKiitos, kyllä voit vaihtaa tilallle mitkä marjat vaan samassa suhteessa. Onnea kakun tekoon . Leipomisintoa.
PoistaMikä on tuon glukoosisiirapin tehtävä suklaakuorrutteessa? Voiko sen korvata jollain? ☺
VastaaPoistaGlukoosisiirappi pitää paremmin juoksevana, ja suklaa on pehmeän juoksevaa, sen voi jättää poiskin.
Poistamiten se mansikka sose kuumenee pelkästä liivateliemestä . vai miksi maininta anna mansikka soseen jäähtyä / vai jäätyä??
VastaaPoistaHei, kun marjat, tomusokeri keitetään kattilassa hieman kokoon, niin sen jälkeen lisätään pehmennetyt liivatteet kuumaan mansikka tomusokeriseokseen. Tämä seos jäähdytetään viileäksi, koska se lisätään kylmään vatkattuun kermaan, jotta vaahto ei löysty liikaa, jos kuuma neste kaadetaan päälle.
PoistaPitääkö siihen päälle panna mun pippeli? Niin että se leikataan ja syödään?
VastaaPoistaJoo kannattaa
PoistaMitä vittua
Poista