Aleksanterin Leivokset

Kisassa tuli ihan yllätyksenä tämän leivonnaisen tekeminen. Pistivät se meidät pohtimaan. Nyt tein kotona uusintana nuo leivokset ja olihan se palhjon helpompaa. Pomadan jouduin vain itse tekemään, ohjelmassa se tuli valmiina. Nämäkin matkasi työpaikalleni maisteltavaksi ja kehuja tuli paljon. Tältä ne näyttävät kotitekoisina.ohjeet tulee huomenna linkkinä Koko Suomi Leipoo ohjelmasta.Resepti

Pomadaa voidaan käyttää Berliinin munkkien päällä tai vaikka näissä Aleksanterin leivoksissa. Ohje otettu marttojen sivuilta.

Pomada:
450 g tomusokeria
1 dl vettä 
1 dl (maissi)siirappia 

Laita ainekset kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä varovasti sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. Puhdista välillä kattilan reunat vaikka keittiöpaperilla, ettei tapahdu kiteytymistä.

Lisää lämpöä ja anna seoksen kuplahdella kunnes mittari näyttää 115℃. Kaada seos metalliseen vatkauskulhoon jäähtymään. Anna seoksen jäähtyä 45℃:n. Voit silloin tällöin VAROVASTI sekoittaa seosta puuhaarukalla.

Kun seos on jäähtynyt, vatkaa sitä tehokkaasti noin 5-10 minuuttia, eli kunnes seos vaihtaa väriä vaaleammaksi ja näyttää paksulta kermalta. Voit halutessasi lisätä vatkausvaiheessa myös elintarvikevärin seokseen. 

Voit käyttää pomadan heti, mutta voit myös säilyttää sitä jonkin aikaa ilmatiiviissä pakkauksessa jääkaapissa.


Kommentit

 1. Olin jo kokonaan unohtanut nämä ihanat leivokset. Yltiö imelää, mutta ah, niin yltiö herkullisia. <3 Tästä sainkin inspiksen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, taidanpa minäkin kokeilla vielä kolmannen kerran, kun nämä ovatkin niin herkullisia, vaikkakin makeita. Kiitos kommentistasi

   Poista
 2. Ahh ihanan kauniita ja väri tulee kuvassa esiin herkkulisesti :) Juuri söin näitä viime viikonloppuna juhlissa ja mietin että pitäisi tehdä itse! Olen vaan ajatellut, että ovat haastavia. No kokeilemalla oppii! Heti kun on aikaa niin koitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni, näissä on tosiaan vähän haastetta, mutta varmasti sinä selviydyt näistä haasteista. Ajattelin tehdä väristä vaaleamman punaisen mutta hulahti vähän liikaa punaista ja lievensin väriä sitten valkoisella ja tuli niin ihana väri , että en vaalentanutkaan enään. Kokeilemisen arvoisia ovat. Huomasin näillä työkaverini, jotka sanoivat etteivät kaupasta osta näitä enään ikinä, olivat niin makoisia itse tehtynä ja tämä tuomarin ohje hyvä.

   Poista
 3. Mun lempparileivos. Kiitos maanantain makeasta aamusta.

  VastaaPoista
 4. Mun lempparileivos. Kiitos makeasta maanantai aamusta. <3 Tarja

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit