Marja-Aronia Mansikka Moussekakku Koko Suomi Leipoo

Tänään on se päivä, kun istun alas katsomaan Koko Suomi Leipoo ohjelmaa ja miten jännittämään miten  tytöt pärjäävät sieltä lähdettyäni. Olen ihan kuumilla kivillä  heidän puolesta. Vaikka olen keittiöstä poissa tuntuu kuin olisin silti siellä heidän kanssaan,  vaikka istunkin kotona ruudun ääressä. Minä niin olisin halunnut olla mukana vielä tässä jaksossa,  jossa minun vahvuudella olevat jutut olisi tullut tehtyä. Näin nyt kävi, joten olen leiponut ne nyt sitten kotosalla. Kakun tein jo kesällä ja vein sen mukanani finaaliin ystävieni ja tuotantotiimin syötäväksi. Kakku olisi ollut ohjelmassa moussekakun ohjeena. Nyt saatte kuvan nähtäväksi,  joka otettu silloin Sännäsin leivontateltassa sekä ohjeen. Tämä kakku on mielestäni ihanan raikas ja uuden tuulen siihen tekee marja-aronia.  Tässä kakussa on monta vaihetta mutta on vaivan arvoinen. Vuoat ohjeessa
 28 cm ja 16 cm.

Mantelipohja

2 Munaa
2/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
50g voita

Vaaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Seokoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon yhdessä sulatetun rasvan kanssa. Paista 200 C uunissa n. 10-15 min. Jäähdytä pohja .

Tee seuraavaksi marja-aronia täyte:
Marja-Aronia sydän

3 dl paseerattua Marja-Aroniaa
1 dl punaisen viinimarjan pyrettä(Boiron)
Punaisia viinimaroja
75 gr sokeria
6 liivatetta

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Keitä hieman paseetattua marja-aroniaa, punaista viinimarjaa -sekä viinimarjapyrettä ja sokeria. Lisää lopuksi liotetut liivatteet. Laita marja-aronia sydän 16 cm kakkurenkaaseen hyytymään. Pakkasessa vähintään 20 min tai  Huoneenlämmössä 4 h.

Marenki (italialainen)Liitä täytteeseen mansikkamousse

150g valkuaista
20 g sokeria
260gr sokeria
100g vettä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri 20g vaahdoksi. Keitä loppusokeri ja vesi 121 asteiseksi. Lisää kuuma sokerineste ohuena nauhana valkuaisvaahtoon ja vatkaa jäähtyneeksi..

Mansikkamousse

300g mansikkapyrettä (boiron)
50g sitruunamehua
5 dl kermaa
10 liivatelehtiä
valmiita valkoisia marenkeja murskattuna.

Mansikkamelba 

100g mansikkapyrettä
1rkl sokeria
1 liivatelehti

Sulata taas liivatelehdet. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mansikkapyre kermavaahdon joukkoon. Lisää valmiksi tehty marenki massaan ja viimeiseksi sitruunamehuun sulatetut liivatelehdet.

Kokoa kakku laittamalla n. puolet masikkamoussea vuokaan. Sen jälkeen lisää hyydytetty marja-aronia osa keskelle kakkua. Älä paina. Murskaa valmiista marengista täytteeseen  paloja ympärille. Kaada loppu mansikkamousse täytteen päälle. Hyydytä pakkasessa väh. 20 min. Jääkaapissa mielellään yön yli. 

Tee mansikkamelba: Lisää sokeri mansikkapyreeseen. Sulata kylmässä vedessä pehmennyt liivatelehti kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada se pyreeseen. sekoittele hetken aikaa, että hieman jäähtyy,  ennen kuin laitat sen kakun pinnalle

Koristele viinimarjatertuilla ja mansikoilla sekä sitruunamelissan lehdillä. Minä laitoin lisäksi muutaman sokerimassakukan. Ja viinimarjat eivät olleet vieläsilloin  kypsiä ,  niin ovat kuvassa vihreinä. Ja sitten nauttimaan tästä ihanan raikkaasta ja kesäisestä kakusta. Vaikka syksy onkin jo käsillä.


Kommentit

Suositut tekstit