Paras mehevä Banaani kahvikakku
Tämä kahvikakku on ollut kahvipöyssämme jo muutaman vuosikymmenen. Ohjeen olen ottanut aikoinaan v. 1979 Kodin Kuvalehdestä joka on ollut silloisen innokkaan lukijan Kerttu Kivimaan kehittämä. Muovitettu ohje on sen näköinen että on ollut useasti leivontapöydälläni syystä että kakku on saavuttanut suosiota myös ystäväpiirissäni kaikki nämä vuodet.ja minä olen sitä mieltä että tämä on ollut paras banaanikakku mitä olen koskaan syönyt, vaikkakin ainesosat eikä kakun leipominen ole vaikeaa. Tänään tein sen lempikakku vuoallani ja siksi ei paljon koristeluja kaipaakaan. Mutta toki tomusokerihunnun se sai päällensä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan tätä kakkua, nammm
4 pientä banaania
3 kananmunaa
200 g voita
2 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Survo banaanit haarukalla muusiksi ja sulata voi, jäähdytä ja yhdistä banaanisurvokseen. Munasokeri vaahto lisätään voi-banaaniseokseen. Jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan taikinaan mielellään sihdin läpi. Sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi ja kaadetaan voideltuun 1 1/2 litran vuokaan. Paistetaan 180 asteen lämmössä n. tunti. Kakku saa jäähtyä hetken ennen kuin kumoat sen kakkulautaselle. Ja nauttimaan menevästä kahvikakusta.
Tämä on kaunis kakku ja kuva myös hyvin kaunis. Syön täällä itse juuri omaa banaanikakkuani ja juon teetä sekä ihailen muiden kakkuja ja kuvia. Täydellinen teehetki siis :)
VastaaPoistaKiitos ja Hauska kuulla Anni, Hih hih, vierailin siis teehetkessäsi,. meillä muuten meni kakku suihin alta aika yksikön. Ja sinunkin banaani reseptisi tulevat jonain päivänä käyttöön. Tämä vuoka on päässyt lempivuokieni joukkoon, sillä tulee niin kauniita kakkuja
VastaaPoistaOletko kokeillut tätä gluteenittomana?
VastaaPoistaLöysä. Liian vähän jauhoja
VastaaPoista