Amerikkalaiset SuklaahippukeksitSain Ystävältäni Liisalta Dr Öetkerin Suklaahippuja ja ne innoitti minua tekemään näitä jo pitkään listallani olevia suklaahippukeksejä. Nämä ovat helppotekoisia ja niin mahtavan makuisia. Meillä kotona keksit menivät päivässä. Se kertonee keksiohjeen hyvyydestä. Ohjeen otin Wicked Sweet kitchenistä. Kiitos siitä hänelle. Hän kuvittanutkin kivasti nämä keksit. Alkuperäinen resepti löytyy TÄÄLTÄ

Chocolate chip cookies 

30 kpl (n. 6cm leveitä keksejä):

170g voita, huoneenlämpöistä
1 4/5 dl fariinisokeria
3/5 dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g)  karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota)tai dr Öetkerin valmiita Suklaahippuja 

Tee näin:
1. Ota voi ja kananmuna ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaan yleensä voin pienemmiksi paloiksi niin se pehmenee nopeammin. Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys kulhossa ja laita sivuun. 
2. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 5 minuuttia sähkövatkaimella. Katso vaihe 1. 
3. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri, vatkaa matalalla teholla tasaiseksi taikinaksi. Katso vaihe 2. 
4. Lisää myös kuivat ainekset (vehnäjauhot, ruokasooda ja maissitärkkelys) ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Katso vaihe 3. 
5. Vuoraa kaksi isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota kahdella lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä! Katso vaihe 4. 
6. Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit. Tarjoile heti!

HUOM!
* Älä laita taikinapalloja kuumalle uunipellille vaan anna pellin jäähtyä kokonaan ennen kuin laitat ne siihen. Jos epäilet että paistoit keksejä liian kauan niin laita ne heti uunista oton jälkeen ritilälle jäähtymään. 
* Minä punnitsin keksini ennen uunia, ne painoivat noin 28g kpl. Tällä tavalla kekseistä tuli kaikista samankokoisia mutta voit myös silmämääräisesti arvioida niiden koon. 
* Keksit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä n. viikon ajan. Keksit voi myös hyvin pakastaa.


Kommentit

Suositut tekstit