Isänpäivä kakku kirsikka -ja valkosuklaamoussella

Tänä vuonna ei perheen isältä tullut kakkutoivetta, niin päädyin sitten tekemään tällaisen kakun. Harjoittelin Petal- tekniikalla pursotusta ja ei siitä ensimmäisellä kerralla täydellistä tullut. Minua myös kummittelee tuo kakun tiputus, ja meinasi hassusti käydä tällekkin kakulle. Tämä ehti ehjänä jo tarjoilualustalle ennen kuin horjahdin ja kakku oli rinnuksillani. Aloin sitten paikkaileen kakkua kuvausta varten. Toinen asia mikä meni pieleen, oli suklaan sulatus mikrossa. En saanut siitä juoksevaa jolla piti kirjoittaa kakun päälle. Nippa nappa sain tekstit aikaiseksi.  Eli sulatan jatkossakin suklaat joita käytän vesihauteessa ja piste. No tulihan harjoiteltua taas,  niin seuraavalla kerralla osaan. Tässä kakussa on hyväksi todettu ja rakastamani valkosuklaamousse js uutena tuttavuuteena kirsikkamousse. Mielenkiinnolla odotan iltapäivän kahvipöytää. Hyvää Isänpäivää kaikille isille.

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. n.10 min. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne puuhaarukalla vaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi . Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilällä n. 35 min. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Valkosuklaamousse

200 g valkosuklaata rouhittuna
2 liivatelehteä
1,5 dl kermaa
1 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen
2 dl vispikermaa

Rouhi valkosuklaa. Pehmennä liivatelehtiä vedessä. Lisää kattilaan 1,5 dl kermaa, sokeri ja keltuainen. Keitä seosta kunnes sakenee.Sulata liivatelehdet seokseen ja lisää valkosuklaarouhe. Sekoita. Anna seoksen jäähtyä hyvin. Vatkaa toinen osa kermaa. Sekoita jäähtynyt  valkosuklaa seos varovasti kermavaahtoon. 

Kirsikkamousse

2,5 dl kermaa 
100 g tuorejuustoa
2 dl kirsikkapyrettä(boiron)
2 dl sokeria
4 isoa liivatetta

Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Pehmennä liivatelehtiä vedessä. Laita jäinen kirsikkapyre kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta nopeasti, kattila pois liedeltä  ja lisää pehmenneet liivatelehdet kirsikkapyreeseen. Jäähdytä hiukan ja sekoita pyre kerma/ tuorejuusto seokseen.

Kokoa kakku ylösalaisin samaan vuokaan missä olet paistanut kakun. Vuoraa vuoka elmukelmulla. Ensin kakun kansi alimmaiseksi vuokaan. Kostuta esim vanilja maidolla. Päälle hiukan jäähtynyt valkosuklaamousse. Laita pakastimeen hyytymään 20 minuutiksi . Laita seuraava kakun osa edellisen moussen päälle ja kostuta. Lisää seuraavaksi kirsikkamousse ja laita pohja kanneksi kakulle. Sulje elmukelmulla ristiin kiinni paketti ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Päällystä kakku szeuraavana päivänä haluamallasi tavalla. 


Kommentit

  1. Mikrossa lämmittäminen on nopeaa ja olen sitä niin paljon harrastanut, että jonkun vinkin pystyn sinulle antamaan :) Kannattaa aina lämmittää pienemmillä tehoilla, minä yleensä lämmitän 75% tehoilla. Ja sekoitella kannattaa usein. Jos suklaa ylikuumenee se muuttuu sellaiseksi kovemmaksi eikä pysy juoksevana, seuraava vaihe tuosta kovettumisesta onkin sitten palaminen. Sekin on koettu jonkun kerran ;) Kaikkeista parhaiten sulaa tumma suklaa ja sitten maitosuklaa, herkin palamaan on valkosuklaa jota kannattaa sekoitella ihan 20 sekunnin välein.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Taru, olen siis ollut liian malttamaton. Vesihauteessa kun tulee itsekseen, enkä ole siinä epäonnistunut, niin harmitti tuo mikrotoilailu. Täytyypä uskaltaa sittenkin kokeilla vielä vinkistäsi rohkaistuneena.On tää mahtavaa kun on ympärillä noin ihania leipuri immeisiä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit