Kakkutikkarit Koko Suomi Leipoo

Tässä tulee kakkutikkareita kotioloissa tehtynä. Ohjelmaan olin suunnitellut tekeväni kuppikakkutikkareita, sydäntikkareita ja puputikkareita. Nyt halusin kokeilla alaspäin laitettuja tikkareita. Ohje on tehty suklaisesta taikinasta, joka oli ihan succee syöjien kesken. Päällinen on tehty Candy Meltsistä. Näitä teen kyllä toistekin.

50 g sulatettua voita
3/4 dl sokeria
1 muna
200 g tummaa suklaata
1 dl vehnäjauhoja 
2 tl kermaa
2 rkl kaakaota
1/4tl suolaa
Koristeluun 1 pussi Candy Meltsiä
Kakkutikkuja tai pillejä

Sekoita voi sokeri ja muna keskenään. Lisää joukkoon sulatettu tumma suklaa, vehnäjauhot, kerma, kaakao ja suola. Sekoita taikina.  Laita taikina pursotus pussiin ja täytä cake pops vuoka puolilleen toiseen vuoan puolikkaaseen. Laita vuoan toinen puoli kanneksi päälle ja paista uunin alatasolla 165 asteessa 14-15 min. Jäähdytä Popsit n. 5 min. Sen jälkeen ota kansi pois ja irrota pallot lusikalla ritilän päälle vielä jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla.
Sulata Candy Meltsiä mikrossa varovasti jotta saat sulan siitä. Kasta  tikut sulaan Meltsiin  ja pistele palleroihin. Laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi ja sen jälkeen dippaa  ja pyörittele ne sulaan Meltsiin, koristele

Kommentit

  1. Näyttävät ja kuulostavat kovinkin hyviltä! Näitä voisikin testata :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla Tita, nämä veivät kielen mennessään. Tuo Candy Meltsi vain on niin vaikeaa välillä. Toisinaan se sulaa nätisti juoksevaksi ja toisinaan aika jämäkäksi, niin kuin eilen telkkarissakin näimme. Tytöillä oli samoja pulmia. En ole keksinyt mikä siihen vaikuttaa. Meltsistä saa vain niin kivoja värejä. Toki suklaatakin voisi värjätä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit