Suklaa kuppikakut

Joskus  on hauskaa , kun alkaa leipomaan jotain ja kesken leivonnan muuttuukin suunnitelmat. Näiden kanssa nimitäin taas kävi niin, olin suunnitellut tekeväni nutella muffinsseja. Keittiössäni näkyi suklaarouhetta, joka oli jäänyt jostain leipomuksestani. Olin myös ostanut turkkilaista jogurttia kaupasta pilkkahinnalla.hmmm... Niin sitten resepti vaihtuikin kätteni töiksi.ja kuorrutus suklaiseksi. Kun olin valmiiksi saanut muffinssit oli minulla sitten kiire päällystää ja en yhtään ajatellut että muffinssit olisivat vielä kuumat.Näppärä tyttö,  nopeasti sitten pakkaseen, etteivät sula kokonaan . Enkä viitsinyt lähteä korjailemaan, vaikka ei ulkonäkö minua täysin miellyttänytkään,  koska nämä jäivät kotiin syötäväksi. Lapselta tulikin sitten kiitos, että muffinnsit ovat tosi hyviä, niin kommellukset unohtuivat täysin. Ohjeessa osa  Kakku Katrilta .Kokeilkaapa tekin.


150g huoneenlämpöistä voita
1 3/4 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 dl turkkilaista jogurttia
n.0,51dl maitoa
100 g suklaarouhetta 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, Lisää kananmunat yksitellen vatkaten
Sekoita maito jogurtin sekaan. Lisää toisiinsa sekoitetut kuivat aineet ja jogurtti /maito seos vuorotellen taikinaan ja viimeiseksi suklaarouheet. Jaa lopuksi taikina muffinivuokiin .
 Paista 200 asteessa n.20min

Suklaakuorrutus

120 g tummaa suklaata (70 %)
150 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
150 g tomusokeria

Sulata suklaa mikronkestävässä astiassa mikroaaltouunissa, noin 30 sekuntia kerrallaan ja välillä sekoittaen. Sekoita voi ja tomusokeri keskenään, lisää sulatettuun suklaaseen ja sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria. Aloita kuorrutteen pursottaminen ulkoreunalta ja kierrä kehää kuppikakun keskustaa kohti.





Kommentit

Suositut tekstit