Mehevä Omenakakku karamellisoiduilla omenalla

Ohje houkutteli minut vielä tekemän omenasta tämän kakun. Ja kyllä se kannatti , sillä,tästä tuli makoisa ja pehmeä leivonnainen. Ohje on taas kerran otettu Leivotaan lehdestä. Siinä lehdessä tuntuu olevan minulle kokeilemisen arvoisia reseptejä. Suosittelen tätä reseptiä teillekkin kera vaniljakastikkeen ja lasin kylmää maitoa tai sitten kahvin kanssa. Vielä on omenoita kotosalla , josko niille löytäisi vielä kivoja uudenlaisia reseptejä.


Pohja
1 muna
1 1/2 dl sokeria
50 g sulatettua voita
1 dl vettä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
2-3 isoa omenaa

Koristelu 
Jauhettua kanelia
Hienoa sokeria
Vaahterasiirappia
50 g mantelilastuja

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Vaahdota muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, vesi,leivinjauhe, vaniljasokeri ja jauhot. Vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina 24 cm halkaisiltaan olevaan irtopohjavuokaan. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Sommitele kauniisti  taikinan päälle. Valuta päälle vähän siirappia ja ripota mantelilastut myös päälle.. Paista uunin alimmalla tasolla 35-40 min. Tarjoa kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.



Kommentit

  1. Hei! Vastavierailulla blogissasi ensimmäistä kertaa. Olipa hauska nähdä tutut kasvot telkkarista! Koko Suomi leipoo-ohjelma on minun ja tyttäreni lempiohjelma, sillä olemme molemmat ahkeria leipomaan ja tätä kilpailua on ollut inspiroivaa katsoa. Todella upeita luomuksia olette kaikki tehneet kilpailun aikana. Pidimme viime ohjelmassa nähdystä Suomi-neito-mustikkapiirakastasi kovasti. Hieno oivallus!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti kommentistasi joka lämmitti mieltäni. Kiva kun pidit ideastani Suomi vuoan keksiessäni. Ja sain lopulta sen teetettyäkin hyvässä ajassa ennenkuin ammattikoulu päättyi. Harmitti ohjelmassa vain kun sain pensasmustikat pakastemustikoiden sijaan ja siitä johtuen siitä tuli enemmän kakkumainen. Aineksia pyytäessäni olisi tullut olla paljon tarkempi. Mutta hieno se minustakin oli silti. Ihanaa , minustakin tämä oli lempiohjelmaani jo viime vuonna.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit