Appelsiininen Porkkanakakku
- Jatkoa terveellisempien leipomusten maailmaan. Vuorossa porkkanakakku monin maustein. Kakku on tehty halkaisiltaan 20 cm vuokaan johon oli juuri sopiva.
Taikina:
130 g muscovado tai fariinisokeria
150 g voita
3 isoa kananmunaa
140 g hienoa porkkanaraastetta
1 appelsiinin kuoren raaste
175 vehnäjauhoja
1 3/4 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 inkivääriä
Kuorrute:
300 g Violan appelsiinituorejuustoa
1 tl appelsiinimehua
300 g tomusokeria
Kakku:
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Kuori ja raasta porkkanat. Raasta appelsiinin kuori. Sulata voi ja anna jäähtyä
3. Vaahdota muscovado sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu jäähtynyt voi vaahtoseokseen.
4. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, mausteet ja leivinjauhe.
5. Yhdistä kuiva ja kostea taikina, sekoita lusikalla tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja appelsiininkuori.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku jäähtyneenä kahtia.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku jäähtyneenä kahtia.
Kuorrutus:
7. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi, notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä noin puolet kuorrutteesta ensimmäisen kakkupohjan päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle.
8. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
7. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinimehu tasaiseksi, notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä noin puolet kuorrutteesta ensimmäisen kakkupohjan päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle.
8. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti