Lusikkaleivät

Mieleni on tehnyt jo viikkoja tehdä lusikkaleipiä ja tänä viikonloppuna pääsin sitten toteuttamaan toiveeni. Ohje on muutoin hyvin samanlainen kun useimmat mutta minä suurena  vaniljan ystävänä halusin lisätä ohjeeseen vielä vaniljatangon ja suurensin myös vähän ohjetta jotta saan paljon lusikkaleipiä aikaiseksi. Vadelmahillon olen myös itse tehnyt näihin lusikkaleipiin.


250 g voita
1,75 dl sokeria
1 vaniljatanko
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täytteeksi vadelmamarmelaadia

Keitä voita niin kauan,  että saat siihen kauniin kullan värin. Kaada toiseen astiaan jäähtymään . Anna jäähtyä hetki ja kaada joukkoon vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä sokeri. Sekoita joukkoon ja anna seisahtua hetki sekoittamatta.  Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää vielä hieman lämpimän voi-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Tarkista että taikina ei ole liian löysää, jos niin lisää vähitellen jauhoja saadaksesi taikinan kiinteäksi. Muotoile syvän lusikan avulla paistettavat pikkuleivän osat. Paista uunissa 175 asteessa n. 10 min tai kunnes ovat saaneet hiukan väriä pintaan. Täytä marmelaadilla ja pyörittele siro sokerissa. Voit myös laittaa päälle sokerin sijasta tomusokeria.


Kommentit

Suositut tekstit