Omena-rahka kakku
Olen yötä ystäväni luona jossa pääsin leipomaan Omena-rahkakakun. Kotona oleva ohje ei tullut mieleeni ja omenapiirakkaa piti saada joten turvauduin Valion sivuilta otettuun ohjeeseen pienin muutoksin.
Valmistusohje
POHJA | |
100 g | voita |
1 dl | sokeria |
1 | muna |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
TÄYTE | |
1 prk (à 250 g)
1 prk
|
maitorahkaa
vaniljarahkaa
|
2 dl
|
kuohukermaa
|
2 rkl
|
perunajauhoja
|
2
|
munaa
|
1 1/2 dl
|
sokeria
|
1/4 dl
|
sitruunamehua
|
1 tl
|
vaniljasokeria
|
PÄÄLLE | |
3 (n. 300 g)
|
omenaa
|
1 tl
|
kanelia
|
sokeri
|
- Aloita valmistamalla kakun pohja. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos
- Pohjusta leivinpaperilla Ø 24 cm:n irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään. Kaada täyte vuokaan.
- Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne täytteen päälle ympyrän muotoon. Sirota päälle kanelia ja sokeria.
- Paista kakkua 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
Kommentit
Lähetä kommentti