Irish Coffee Juustokakku
Tein eilen Irish coffee juustokakkua, jonka olen saanut työkaverilta aikoinaan käsinkirjoitettuna, joten en tiedä mistä se on lähtöisin. Mutta hyvää tästä tuli. Työkaverini saivat tämän kakun tänään lomalle lähtemiseni kunniaksi. Ja kyllä kakku hävisi nopeasti, kun sen pöytään laitoin. Kakku näytti niin kalpealta , joten lisäsin siihen sulatetusta suklaasta pursotinpussilla huolimattomasti ristikkoa ja tein lisäksi suklaakerma pursotukset reunoille sekä koristeeksi vielä oikeita kahvipapuja, kun suklaisia ei ollut nyt saatavilla.
Pohja
175 g kaurakeksejä
75 g voita sulatettuna
Täyte
Täyte
3 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispikermaa
200 g Philadelfia tuorejuustoa
1 dl siro sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl viskiä
0,75 dl irish coffee kahvia tai espressoa
Koristelu
Koristelu
suklaata koristeluun
Suklaa kermaa koristeluun
kahvipapuja
kahvipapuja
1. Murskaa keksit monitoimilaitteella ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita leivinpaperi vuoan pohjalle, ja jos on reinakalvoa vuoan reunoille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää leivinpaperista leikattua suikaleita. Näin saat kakun reunasta sileän eikä se tartu irtopohjavuoan reunoillekaan.
Painele seos irtopohjavuuan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin viilenemään siksi aikaa kun teet täytteen.
Käytin 22 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.
Käytin 22 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjavuokaa.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehnemään.
3. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri yhdessä.
Vatkaa vaahto aika napakaksi.
Vatkaa vaahto aika napakaksi.
4. Pehmitä tuorejuusto esim haarukalla sekoittaen ja yhdistä se kermavaahtoon ja mausta vaahto viskillä. Sekoita.
5.. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan kahviin.
6. Lisää kahvi/ liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaimella vatkaten kermavaahto/tuorejuusto seokseen.
7. Kaada se irtopohjavuokaan keksiseoksen päälle. Levitä tasaiseksi. Hyydytä pakastimessa 20 min tai laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
8. Irrota kakku vuuasta varovasti. Poista kalvot ja leivinpaperi. Koristele haluamallasi tavalla, suklaalla, suklaa kermalla, kahvipavuilla
Suklaakerma
2,5 DL Flora vispiä
100 gr Pandan maitosuklaata
Sulata maitosuklaa vesihauteessa. Jäähdytä hiukan. Samalla vatkaa kerma tanakaksi vaahdoksi. Kun kerma vatkaantunut lisää hieman jäähtynyt suklaa nauhana napakasti sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Laita pursotus pussiin ja koristele kakku halaumallasi tavalla.
Kommentit
Lähetä kommentti