Marianne marengit
Marenkeja tulee tehtyä nykyään useasti kun leipoo paljon. Tosin luin jostakin blogista että valkuaiset ja keltuaisetkin voi pakastaa mutta erillään. Eli jatkossa kokeilen pakastamista. Kaapistani löytyi Marianne murskaa valmiina jonka päiväys oli tulossa joten pääsin kokeilemaan niitä näihin marenkeihin ja maistuvat todella suussa sulavilta ja minut ainakin koukuttaakin, niin hyviä näistä tuli.
Nyt kotona leipominen hiljentyy viikoksi koska pääsen ensi viikoksi taitavien kondiittorien oppiin heidän leipomoonsa. Se tietänee uusia tuulia oppimisrintamalla. Kerron sitten kuulumisia jossain vaiheessa. Sillä aikaa kannattaa kokeilla näitä Marianne marenkeja.
4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
3 ml etikkaa
2 tl vanilja sokeria
1 tl vaniljauutetta
1/2 ps Marianne murskaa (käytin valmista)
Vaaleanpunaista väriainetta 1-2 tippaa
Lisää valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Lisää valkuaiset ja etikka ja vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
Sekoita sokeri ja vaniljasokeri ja lisää vähitellen valkuaisvaahtoon, lisää myös vaniljauutetta kokoajan vatkaten. Kun vaahto pysyy kallistamalla kulhossa marenki on valmista. Lisää sen jälkeen mahdollinen valitsemasi väriaine jonka voit jättää poiskin. Lisää rouhittu Marianne murska varovasti sekoittaen.
- Pursota pellille tai nostele lusikalla mielesi mukaan
- Paista 100-asteessa kieroilmalla 35 min., sammuta uuni, avaa uunin luukku ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle
- Paista 100-asteessa kieroilmalla 35 min., sammuta uuni, avaa uunin luukku ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle
Laitoin 2 peltiä yhtäaikaa uuniin ja hyvin toimi. Marengit ovat päältä rapsakoita ja sisältä ihanan pehmeää.
Näitäkin pitäisi päästä kokeilemaan! Kiitos ohjeesta
VastaaPoistaKiitos Päivi, nämä ovatkin aivan makoisia.
PoistaHei!
VastaaPoistaTein ekaa kertaa marenkeja. Tein sinun ohjeella, mutta kun alan pursottamaan marenkeja pelille ekat ovat kauniita mutta loput vähän niinkuin läsähtävät. Mitähän teen väärin? *kiitos*
Hei kannattaa ottaa massaa pussiin vain osa kerrallaan, en tiedä mutta luulen että kädet lämmittää massan ja loppu lämpenee ja sulaa, tämä ainakin yksi selitys jonka joskus olen todennut.
PoistaKiitos nopeasta vastauksesta!
VastaaPoistaKiitos , olipa kiva palaute :-)
PoistaHei! Käytätkö ihan väkiviinaetikkaa vai viinietikkaa? Säilyvätkö päältä rapsakoina kannellisessa lasipurkissa pari päivää? Ajattelin tehdä lauantain juhliin, kun macaronsien tekemisestä pitää ajanpuutteen vuoksi luopua;)
VastaaPoistaHei Suklaakirsikka, katsoin kaapistani mitä olen käyttänyt, ja oli sitruuna valkoviinietikkaa, mutta mikä vain etikka varmasti käy. Etikan puutteessa sitruunanmehu ajaa saman asian. Säilyvät juuri lasipurkissa rapsakoina. Kiirettä pitää minunkin keittiössäni juuri nyt, kun meilläkin juhlat lauantaina. Mä ajattelin tehdä tänään myös marenkeja, mutta pitää saada limen vihreitä, niin mietin josko tekisi lime marenkeja. Muista käännellä Marianne murska ihan lopuksi valmiiseen vaahtoon ja varovasti, jotta marenki ei menetä kuohkeuttaan. Leipomis iloa.
PoistaHei, jos käytän kaupasta saatavaa valmiiksi eroteltua valkuaista purkista, niin paljonkohan sitä, tulisi laittaa grammoina?
VastaaPoistaHei ikävä kyllä tuohon en osaa vastata, kun en ole tehnyt marenkeja gramma ohjeella. Toivottavasti saat jostain apua.
VastaaPoistaMiksi marenkeihin pitää laittaa etikkaa?
VastaaPoistaMarenkitaikinaan kun lisää Happoa (sitruunamehu tai viinietikka) on Larousse Gastronomiquen mukaan sitkeän sisuksen ja rapean kuoren salaisuus, ja sen olen käytännössä huomannut, kun paljon marenkeja tehnyt. Jos haluaa vielä parannella rakennetta, kuten usein pavlovissa tehdään, niin voi lisätä esim. Maissitärkkelystä tai perunajauhoja .
Poista