Vanhan ajan Kaneli- Ässät
Kukapa ei tykkäisi kaneli ässistä. Uunista tultuaan ihana kanelin tuoksu tulee jo luukun aukaistuaan. Tein leipomossa ollessani viimeisenä työnäni Kaneli-Ässät jota maisteltuani päätin tehdä niitä myös kotiin saavuttuani. Niin hyviltä ne maistuivat ja toivat nieleen lapsuuden hetket joihin nämä Ässät myös kuuluvat. Sainpa maistella näitä viikonlopun juhlissakin. Tämän ohjeen otin Kotiruoka kirjasta v. 1966. Minä pursotin Ässät leivinpaperille suoraan taikinan tehtyäni.
koristeluun sokeria ja kanelia
Voi tai marg. ja sokeri hierotaan vaahdoksi, munat yksitellen, kaneli, leivinj. ja vehnäj. lisätään.
Taikinasta muotoillaan sormen paksuisia tankoja, jotka kieritellään sokeri- ja kaneliseoksessa, muodostetaan ässiksi ja paistetaan miedossa uuninlämmösssä ( 175 ast, 10 min ).
Hyvät ässät:
125 g voita tai margr
275 g sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 " leivinj.
350 g ( 6-7 dl ) vehnäj.
koristeluun sokeria ja kanelia
Voi tai marg. ja sokeri hierotaan vaahdoksi, munat yksitellen, kaneli, leivinj. ja vehnäj. lisätään.
Taikinasta muotoillaan sormen paksuisia tankoja, jotka kieritellään sokeri- ja kaneliseoksessa, muodostetaan ässiksi ja paistetaan miedossa uuninlämmösssä ( 175 ast, 10 min ).
Kommentit
Lähetä kommentti