Suklaa-Saskatoon kuppikakku Mango valkosuklaa kuorrutteella

 Aika juhlistaa ensimmäistä TV esiintymistä , kun ensimmäiset mainokset Koko Suomi Ohjelmasta käynnistyivät tänään. Siihen löytyi ihanan suklainen kuppikakku Ohje Valion sivuilta. Vaihdoin marjaksi Saskatoon marjan , jota minulla vielä pakkasessa ja olikin mainio valinta. Marja kypsyi uunissa ihanan mehukkaaksi ja suklaa täydentää sen maun. Kiva että marjaa oli  vielä jäljellä.


100 g voita
 1 dl kaakaojauhetta
2   kpl kananmunaa
2   Sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta
1 dl  kevyt maitoa
100 gr tummaa suklaata
 100 gr valkosuklaata 
2 dl Saskatoon marjoja tai mitä kotonasi löytyy
KUORRUTUS
100  g valkosuklaata
 100 g Viola® mango tuorejuusto 
1  dl tomusokeria

  • Sulata voi kattilassa tai kulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa kevyesti sekaisin. Sekoita joukkoon voi-kaakaoseos. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi veitsellä. Nostele suklaapalat ja marjat taikinan joukkoon.
  • Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin, niin suklaa-mango cupcakesit pysyvät paremmin koossa paistamisen aikana. Lusikoi taikinaa vuokiin. Jätä noin puoli senttiä vuoan reunasta vapaaksi taikinasta kohoamisvaraksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Suklaa-mango cupcakesit saavat jäädä keskeltä aavistuksen taikinaiseksi. Jäähdytä.
  • Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon mango tuorejuusto ja tomusokeri, kunnes seos on tasaista. Nostele kuorrutus pursotinpussiin tai vahvaan pakastepussiin, johon on leikattu kulmaan pieni reikä. Pursota kuorrutusta suklaa-mango cupcakesien pinnalle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, esimerkiksi orvokeilla.


Kommentit

Suositut tekstit