Suklaa-Kesäkurpistsa kakku kahdella eri vuoalla


Naapuri yllätti yhtenä iltana kotiovellani ja toi minulle muutaman kesäkurpitsan. Josta minä sitten etsimään reseptejä, mitä voisin tehdä. Ensimmäisenä löysin kotikokin resepteistä suklaa kesäkurpitsakakun. Olen kirpputoreilta tehnyt löytöjä ihanista vanhoista kakkuvuoista,  joita pääsin nyt myös kokeilemaan. Näin sain aikaiseksi samasta taikinasta kaksi erilaista kakkua. Sydän kakku matkasikin jo naapurille jotka antoivat kurpistsat meille.Ja  kyllä tuli  makoisat kakut suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä. Se on niin helppoa ja lopputulos suklaisen hyvää.

5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 dl öljyä
2 kpl munia
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl suolaa

Kurpitsa  raasteeseeen sekoita öljy, munat, sokeri, ja kaakaojauhe. Sekoita seuraavaksi jauhoihin sooda,leivinjauhe, suola, vaniljasokeri jonka jälkeen sekoita tämä seos edelliseen kurpitsa seokseen. Paista 175 asteessa uunissa n. 45 min. Taikina riittää 2 litran vetoiseen vuokaan tai niin kuin minä laitoin kahteen litran vuokaan.




Kommentit

  1. Olen itse tehnyt paljonkin kesäkurpitsakakkuja, mutta suklaata en ole vielä tajunnut niihin lisätä. Kuulostaa todella hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi.,tässä kakussa käytin kaakaota mutta maku on kuin suklaasta olisi kakku tehty. Tein toisen kakun jossa käytin myös oikeata suklaata taikinassa mutta minusta tästä tuli mehevämpi ja suklaisempi kun aidosta suklaasta tehdystä. Laitan sen suklaisen ohjeen lähipäivinä myös tänne blogiini.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit