Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Hyydytetty Savuporokakku

Savuporo kuuluu minun keittiöni valikoimaan aika useasti, on ollut monessa juhlapöydässänikin. Tällä kertaa se menee työkaverini kekkereihin. Tähän kakkuun voi laittaa pohjaksi vaihtoehtoisesti joko tummasta leivästä tai hapankorpusta. Minä valitsin tällä kertaa hapankorput.

Pohja
150 g hapankorppuja
3 dl lihalientä

Täyte
150 g kylmäsavuporoa rouhetta
4 liivatetta
3 dl Vispi Kuohua
2 dl turkkilaista jogurttia
200 g Creme Bonjour porotuorejuustoa
3 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl sinappia
1/2 tl valkopippuri
1/2 tl mustapippuria

Koristeluun salaattia, 150 g kylmäsavuporosiivuja, karpaloita. Chilipaprika

Tee lihaliemi kattilassa, jäähdytä
Pehmitä hapankorput 2 dl litrassa lihalientä, vuoraa halkaisijaltaan 22 cm vuoka leivinpaperilla ja sen jälkeen pehmennetyillä hapankorpuilla. Laita korppuja lomittain hiukan reunalle myös. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita jogurtti ja porotuorejuusto notkeaksi yhteen. Kuumenna 1 dl lihalientä. Purista vesi pois liivatteista ja liuota ne kuumaan lihaliemeen. Anna jäähtyä. Vatkaa liivateseos jogurttituorejuusto seokseen ja yhdistä käännellen kermaan. Mausta sinapilla, pilkotuille persiljalla ja pippureilla. Pyöräytä pororouhetta lopuksi massaan. Täytä vuoka savuporomassalla , tasoita pinta ja laita hyytymään. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja koristele.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti