Mielettömän mehevä suklaakakku Mustaherukka/Passion täytteellä

Tässä kesän korvalla kun olen testaillut erilaisia suklaakakkupohjia, niin ylivoimaisesti suosikikseni on päässyt tämä  Suklaapossun Mielettömän mehevä suklaapohja .

Ja tällä pohjalla olenkin tehnyt monta monituista kakkua, En  ole vielä parempaa pohjaa löytänyt.  Ohjetta olen joutunut välillä suurentamaan  ja osittain sivulla olevat ohjeet ovat toimineet kakuissani. Nyt tähän kakkun tein tuon pienimmän kakkuohjeen mukaan jonka kirjoittelen myös tänne omaan blogiini, mistä se on jatkoa varten nopea ja helppo löytää. Ja ehkä joku,  joka ei ole sitä löytänyt vielä,  saattaa löytää sen minun blogini kautta. Täytteet tähän kakkuuni tein  mitä kaapista löytyi, joten yritän muistella ne tähän teksiin.


 Suklaapohja 18 cm vuokaan
Paisto 180 asteessa n. 40 min.

 n. 18 cm vuokaan
Aineet:
80 g voita
35 g tummaa suklaata sulatettuna
  2/3 dl rypsiöljyä
1 1/3 dl vettä
1 dl ranskankermaa
 2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3.15 dl (=3 dl 1 rkl) vehnäjauhoja
2/3 dl (=4.5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2/3 tl soodaa
0.5 tl suolaa
  2 tl vaniljasokeria
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa sulaksi. Jäähdytä hiukan. Seikoita öljy, vesi ranskankerma ja sokerit yhten sekaisin.Sekoita sulatettu suklaarasvaseos edelliseen seokseen Yhdistä  jauhot ja nostatusaineet sekä mausteet yhteen ja sekoita se yhteen kosteisiin aineisiin eli suklaa seokseen. Älä paista liikaa , kokeile keskeltä että tikkuun ei jää taikinaa. Taikina repeilee hiukan päältä kypsyttyään.

Jäähdytä kakku ja leikkaa se kolmeen osaan.  Ota irtopohja rengas , Suihkuta reunoille rasvaa ja tomuta sen sen jälkeen tomusokerilla ja kokoa kakku irtorenkaaseen. Eli pohjalle ensimmäinen kakkupohja ja sitten täytteiden tekoon.


Mustaherukkatäyte.

2dl kermaa
1 dl siro sokeria
2 dl paseerattua mustaherukkaa
1 dl tomusokeria
1 dl vaniljarahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
4  Meiran liivatetta
4 rkl vettä

Aloita keittämällä n. 200 g jäistä mustaherukkaa tomusokerin kanssa. Kun kiehahtaa ja keittyy hiukan kokoon niin laita siivilään läpi (paseeraa) keitetty seos. Jäähdytä. Laita liivaatteet likoamaan n. 6 minuutiksi. Lämmitä vesi sulata liivaatteet siihen ja sekoita vispilällä liivatteet marjaseokseen. Vatkaa kerma sokerin kansssa  Sillä välin sekoita rahka ja tuorejuusto yhteen ja sekoita ne marja-liivateseokseen. Yhdistä marjaseos lopuksi kerman kanssa sekaisin ja laita täyte kakkuun kakun ensimmäiseen kerrokseen. Hyydytä ja hyytymisen jälkeen laita kakun toinen kerros kakun päälle.
Laita pakkaseen 20 min hyytymään ja sillä välin valmista seuraava täyte.

 Passiontäyte

2 dl kermaa
1 dl sokeria
2 dl passionpyrettä
1 dl vanlijarahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
4 Meiran liivatetta  
4 rkl vettä

Sulata passionpyrettä pakkasesta 2 dl verran. Laita liivaatteet likoamaan n. 6 minuutiksi. Lämmitä vesi sulata liivaatteet siihen ja sekoita vispilällä liivatteet Passiopyreeseen. Vatkaa kerma sokerin kansssa  Sillä välin sekoita rahka ja tuorejuusto yhteen ja sekoita ne passion liivateseokseen. Yhdistä Passion seos lopuksi kerman kanssa sekaisin ja laita täyte kakkuun kakun toiseen väliin. Hyydytä ja laita lopuksi kakun kansi kakun päälle, Muovita ja anna hyytyå pakkasessa  vähintään 20 min. Jonka jälkeen voit poistaa renkaan kakun ympäriltä. Tai pitää sitä niin kauan kun valmistat kreemin.


Sokerivoikreemi 

125 g voita
3 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria 
1 rkl kermaa
makuainetta mieltymyksen mukaan
mä käytin tässä kakussa tilkan passionpyrettä ja paserattua vadelmaa.
Progelin Pinkki väri


Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi. Vatkaa sen jälkeen yleiskoneessa lapavatkaimella tomusokerin kanssa n. 20 min jolloin sokerivoi seos muuttuu kermaisen pehemeäksi. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja muut mausteet ja kerma ja pyöräytä vielä muutaman kerran. Kreemin pitää olla pehmeää ja notkeaa kun se on valmis käytettäväksi kakun päälle.

Päällystä valmiilla kremillä kakku kauttaaltaan ja laita pakkaseen hetkeksi. Sillä välin ota kahteen kippoon loppu kreemi jakaen se tasan. Värjää ensin tummempi väri tumman vaaleanpunaiseksi. Ota siitä hiukan värjättyä kreemiä ja lisää toiseen kippoon jossa on vaaleaa kreemiä ja sekoita se halutun vaalean punaiseksi.

Ota kakku pakkasesta ja levitä vaaleammalla vaaleanpunaisella  kakun keskelle kerros kremiä. Sen jälkeen ota tummepi punainen kreemi ja levitä  se kakun alareunaan. Kun olet saanut kaikki värit kakkuun häivytä kerrrosten väli spatulalla häivytellen. Vedä lopuksi raapalla koko kakun ympärys. Siisti spatulala vielä ja  Laita jääkaappiin hyytymään. Ja kun kakun pinta on pintakuiva  avot kakku on koristelua vailla. 

Koristele kakku sokerivoikreemi ruusuin pursottamalla tai halutulla tavalla




 
 
 


Kommentit

  1. Onpas kaunis ja varmasti hyvän makuinen.
    tuota mustaherukkatäytettä täytyy testata.
    T:Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tytti, tästä on tullut kyllä mun suosikki, kun se on niiiiin hyvää. Ja raikkaan kaverinsa ja suklaapohjan kanssa tekee täydellisen makuelämyksen. Kiva että sinäkin kiinnostuit tästä täytteestä. Leipomisiloa. Irma

      Poista
  2. Kaunis kakku! :) Tuo suklaakakkupohja on myös ihan ehdoton lemppari, sitä tulee käytettyä liki jokaiseen kakkuun nykyään :P Sen kanssa sopii miltei täyte kuin täyte. Ja itse asiassa ens kerralla mulla oli aikomuksena kokeilla juuri mustaherukkatäytettä! Hyvä tietää varmuudella jo näin etukäteen, että se sopii pohjan kanssa yhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu, uskon sillä olen tehnyt nyt tällä pohjalla jo kymmeniä kakkuja, viimeksi eilen täytteenä oli sitruuna ja mustikka ja sekin sai mielettömät kehut. Ihanaa kun olen löytänyt tämän ohjeesi ja olen saanut jakaa makuelämyksiä tällä kakkupohjalla useille ihmisille, Mustaherukka on kyllä yksi parhaista makuelämyksistä tämän pohjan kanssa. Kiva kuulla ja nähdä sinun kakkusi. Ja kiitos kivasta blogistasi

      Poista
  3. Taas löydän itseni selaamasta sinun sivuja. Täältä saa niin ihania inspiraatioita. Kuinka sinä lasket kakun riittävyyden kun kakut ovatn 10cm korkeita? Itse teen harvoin sokerikakkupohjia joten se muna/3henkeä ei onnistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annu ihanista sanoista. Kyllä tuo kakun riittävyys aina minullekkin aiheuttaa pään vaivaa, mutta olen huomannut näiden korkeiden kakkujen myötä että vuoan koko kertonut mulle suunnilleen monellekko riittää, esim 25 cm vuoka 10 cm korkeaan kakkuun riittää reippaasti 25 hengelle. Näihin on varmaan jossain standarditkin. Normi täytekakkuun olen mitoittanut pohjan ajatuksella 1 muna 3 hklöä. Aika hyvin pitänyt kutinsa. Mutta silloinkin kakkuni korkeus ollut 10 centtiä. Tykkään käyttää myös täytekakkuihin hiukan parempia kakkupohjia, harvoin normi sokerikakkupohjaa. Ovat ehkä täyteläisimpiä. Leipomis iloa . Irma

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit