MACARONS

Blogini on ollut aika pitkällä tauolla , mutta voipi olla että se nyt herää taas henkiin.

Ajattelinkin ensitöikseni  kirjoittaa tuon macaron ohjeen pienempänä ohjeena , jotta kun alat harjoittelemaan näiden vaativimpien macaronien tekemistä, tulee hiukan vähemmän kuoria syötäväksi.  Joten tässä se nyt tulee.

MACARONS


Pohja : 

80 g mantelijauhoja
80 g tomusokeria

29 g valkuaista ja väriainetta  n. 4 tippaa

Marenki

29 g valkuaiasta
8 g sokeria

Sokeriliemi

80 g sirosokeria
27 g vettä


Edellisenä  iltana erottele valkuaiset puhtaaseen kuivaan kulhoon ja peitä pölyltä-

Aloita ensin mittaamalla ainekset tarkasti eri astioihin. 

POHJA
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri yhteen ja siivilöi ne min 3 kertaaan tai aja ne läpi tehosekoittimessa, jonka jälkeen siivilöi ne vielä kerran.

Lisää 29 g valkuaisia väriainetta  esim 4 tippaa , mutta niin paljon etttä saat sekoitetusta valkuaisesta tumman väristä.

Liitä värjätty valkuainen hieromalla värivalkuainen siivilöityyn mmanteli-tomuseokseen.

MARENKI
Vatkaa toinen  29 g valkuaista ensin hiljaiselle pieneksi vaahdoksi, lisää sokeri joukkoon ja vatkaa kunnes saavuttaa kuohkeuden ja vispilään jää huippu marengista. Pidä vatkain koko ajan käynnissä , vaahto ei saa laskea

SOKERILIEMI
Samaan aikaan laita sokeriliemi kiehumaan ja keitä kunnes saavuttaa 120 astetta.

Liitä sokeriliemi kaataen se ohuena nauhana marenkiseokseen , pidä vatkain nopealla vatkauksella. Hellitä vähän kun olet saanut sokeriliemen sekaan ja jäähdyttele  vatkattu marenki 37-40 asteeseen.Kun marenkiseos on kädenlämpöistä, voit  sekoittaa sen mantelijauho-tomu väri seokseen. Kääntele ja hiero se 3 osassa. 

Kääntele sen jälkeen seosta lastalla kääntäen ja vetäen kunnes lastasta Laskeutuu jatkuvana paksuna nauhana massa ja näet koko massan myös laskeutuvan sileäksi.

Pursota 1 cm halkaisijlaltaan olevalla tyllalla pellille kohtisuoraan ylhäältä pieniä pyörylöitä.

Anna kuorien kuorettua 30-60 min tai kunnes tunnet että se on pinnalta kuiva.

Paista 140 asteessa kiertoilmalla 14 min.

Onnistumisen iloja näiden pienten kiusankappaleiden harjoittelemissa ja palaan vielä ehkä videonkin kanssa tänne kunhan keksin miten saan sen ladattua.





 

Kommentit

  1. Hei, voiko näihin käyttää muuta kuin mantejauhoa. Allergian vuoksi. Terveisin Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennosaa tähän vastata, minä teen vain mantelijauhoista, enkö ole kuullut muuta.

      Poista
  2. Onko hyviä kokemuksia nestemäisen värin käytöstä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei nestemäinen väri löysyttää massaa , ja jos olet kokematon macaron tekijä se voi vaikeuttaa onnistumista. Ei ainakaan paljoa....

      Poista
  3. Onkohan tuo sirosokeri sokeriliemeen välttämätön? Tarkoitan sitä, että eikö normi sokeri ajaisi asian, sillä kemiallinen kaava on sama ja kemiallinen reaktio on sama. Se olisi myös halvempaa käyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä voi köyttää muutakin sokeria. Siro sokeri vain liukenee nopeammin.
      T. Irma

      Poista
  4. Erehdyttävästi näytti yhdeltä lääkevalmisteelta tämä kuva 😀
    Sopisi hyvin jonkun iäkkäämmän herrasmiehen juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mielikuvasta. Mä itse nään niissä kyllä macaronit. T. Irma Ihannekakkusta

      Poista
  5. Suunnilleen monta valmista macaronsia tästä määrästä tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä saan noin 40 kpl tästä satsista, riippuu miten isoja teet.
      Terkuin Irma

      Poista
  6. Heippa!
    Olen nyt pari kertaa tehnyt ohjeellasi ja muuten ne onnistuvat hyvin, paitsi että ovat yleensä onttoja sisältä. Onko tähän jotain syytä tai neuvoja mitä voisin kokeilla?
    Plus itsellä tullut tällä ohjeella 20-25kpl macaronseja, mutta määrähän tietty riippuu minkä kokoisia pursottelee 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorista voi tulla onttoja, kun marenki ei ole onnistunut. Syynä voi olla liian pieni sokerin määrä tai vaahdotuksen pieleen meneminen.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit