Tietoja minusta

Oma valokuva

Olen jo nuorena leipomiseen hurahtanut nainen, jolle leipomisesta on tullut sydäntä lähellä oleva elämäntapa. Vispilät heiluvatkin keittiössämme lähes päivittäin, joskus jopa monta kertaa päivässä. Leivon kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta eniten olen ihastunut kakkujen tekoon, mitä tulette näkemään blogissasi joskus jopa ohjeiden kera. Leivonnaiset tuoksuvat kodissani ystäville ja joskus matkaavat muidenkin koteihin ja työpaikoille. Kommenttinne ovat tervetulleita blogiini. Ethän kuitenkaan kopioi kuviani luvatta. Voit ottaa yhteyttä minuun irmaleipoo@gmail.com

lauantai 28. kesäkuuta 2014

Foccasiasta on tullut lempileipä jonka pienellä vaivalla saa iltapalaksi. Tällä ohjeella minä tein tänään  Foccaciani.

40 gr Hiivaa
2 tl suolaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
7 dl durum vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
10 minitomaattia
Tuoretta rosmariinia
Tuoretta timjamia
2 tl sormisuolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään
Murenna hiiva, lisää vesi ja öljy keskenään
Sekoita kuivat aineet nesteeseen
Vaivaa taikinaa 10 min.
Peitä taikina liinalla ja kohota 20 min
Öljyä leivinpaperilla vuorattu syvä uunipelti
Muotoile taikina pellille levyksi
Anna kohota vielä 15 min.
Painelee sormilla kuopat taikinaan koko levyn mitalta
Voitele pinta öljyllä koko levyn alueelta
Leikkaa tomaatit puoliksi ja laita leikattu pinta ylöspäin n 20 puolikasta
Koristele pinta yrteillä ja sormisuolalla
Paista uunin keskiosassa 210 asteessa tasalämmöllä n. 25 min tai kunnes pinta on saanut väriä

Ja tältä minun Foccaciani näytti uunista tultuaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti