Mandariinimousse juustokakku
Vieraita oli tulossa ja samalla olin päättänyt yllättää tiimini aamubrunchilla, niin siinä tuoksinnassa oli luotava joku kakkukin. Keittiö oli hyrskyn myrskyn, mutta kyllä ihminen saa aikaan mitä vaan, kun tahtoa on. Usein kun tekee extempore leivonnaisen aineksista, mitä löytyy kaapista, kakusta tuleekin herkullinen. Niin voi sanoa tämän kakun osalta, koska kakusta tuli raikas, ei makea ollenkaan ja suussasulavan pehmeä. Vielä kun yhdistin kakkuun kiilteen Kinuskikissan ohjeella ja pohjan tein herkullisista msntelikorpuista, niin ei voi muuta sanoa kun että toimii. Kakku on tehty 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja tarvii reunakalvon koska tulee yli vuoan tämän kokoisessa vuoassa. Tuo Kinuskikissa peilikirkas kuorrute on kyllä hieno. Koristeeksi laitoin juuri tekemiäni sitruunamacaroneja ja marenkeja vähän väriä tuomaan ja suklaasta tehtyä koristeita.
Pohja
225 g Cantuccini Mantelikorppuja
75 g voita
Mandariinimousse
250 g mascarpone juustoa
100g Valion appelsiinituorejuustoa
4 dl kermaa
250g Boironin mandariinipyrettä sulatettuna
175g säilykemandariinia pieneksi pilkottuna
1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl vaniljasokeria
8 liivatetta
Suklaakuorrute
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhtetta
3/4 dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
Murskaa mantelikorput monitoimilaitteella leikuuterällä. Sulata voi ja sekoita ne astiassa keskenään. Vuoraa leivinpaperilla pohja 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Tasoita pohjaseos vuoan pohjalle tasaisesti. Lisää leveä reunakalvo /tai leivinpaperi vuokaan joka tulee yli vuoan.
Aloita moussen teko sekoittamalla ja pehmentämällä tuorejuustot keskenään notkeaksi. Lisää sokerit tuorejuustohin. Sulata mandariinipyre kattilassa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko mandariinit veitsellä ihan pieneksi. Vatkaa kerma tukevaksi vaahdoksi. Sulata pehmennetyt liivatteet kuumaan mandariinipyreeseen. Jäähdytä pyre. Laita tuorejuusto seos yleiskoneen vatkainkulhoon. Lisää sen jälkeen pyrettä vähän kerallaan tuorejuustoseokseen. Kun kaikki pyre on sekoitettu lisää kerma hitaimmalla nopeudella vähitellen tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi käsin nuolijalla mandariinin palaset kermatuorejuustoseokseen. Kaada seos mantelipohjan päälle. Hyydytä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
Tee kiille.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri
ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on
tasainen.Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita
suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi.
Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Kuvitettu ohje kiilteseen myös Kinuskissan sivuilta jonne pääsette TÄSTÄ
Nyt on kyllä komea kakku! Koristeiden asettelu on onnistunut täydellisesti :) Ja makukin on varmasti kohdillaan :)
VastaaPoistaKiitos Jack, minustakin mitä vähemmän sitä kauniimpaa, jota olen yrittänyt noudattaa koristeluissani, mutta mieli halajaa kokeilla myös runsasta koristelua. Olen niin mielissäni mukavasta palautteestasi, että sait hymyn kareen kasvoilleni. Tässä kakussa oli maut kohdallaan, niin raikas , maistui tuoreelle mandariineille ja suli suussa.
PoistaTätä on kyllä joskus pakko koittaa. Kuulostaa nimittäin niin hyvälle ja ulkonäkökin on just kohillaan!
VastaaPoistaAivan ihania leipomuksia kyllä teet ja kuvat todella kauniita!
Oi Kiitos Katja, ihanasta palautteestasi, ne saa aina kylmät väreet ihoni pintaan. Ja Suosittelen kokeilemaan, tämä sai suosion ystäväpiirissäni. Kakku on ihanan raikas ja suussa sulava. Ja nuo mantelikorpuista tehty pohja oli piste I:n päälle. Olen nyt tykästynyt noihin korppuihin. Leipomis intoa sinulle ja mukavaa kesän jatkoa.
PoistaVoisiko tähän laittaa pelkästään säilykemandariineja ja kuinka paljon kun ei tuota mandariini pyrettä saa mistään ? Pitääkö sitten laittaa enemmän liivatetta ? Varmaan ihana kakku ☺
VastaaPoistaHei voi toki tehdä pelkästä säilykemandariinistäkin, mutta ottaisin ne purkista ja valuttaisi ensin kuivaksi ja sitten tehosekoittimella nesteeksi. Mittaus paljonko nestettä tulee ja sen verran liivatetta lisää, desiä kohti 1 Meiran liivate, ja varmaan 3 purkillista pitäisi olla. Kerrothan kuinka kävi?
PoistaKiitos neuvosta. Tänään olisi aikomus tehdä. Purkki on 475 g. Ilmoittelen kuinka kävi ☺
PoistaTuota nestettä tuli n 4 dl...Tarkoitatko että laitan 4 liivatetta vielä tuon 8 lisäksi ? Tuntuu paljolta 😀
PoistaMittaa kaikki nesteet ja sen mukaan
PoistaLaitoin kaikki 12 liivatetta eikä ollut liikaa.Tuli aivan ihana kakku.Osan mandariineista laitoin paloina ja pohjaksi Fazerina täytekeksejä kun en löytänyt täältä noita manteli korppuja. Keksit sopi hyvin. Kiitos hyvästä ohjeesta.
PoistaKiva, mäkin tein tämän kakun huomiseksi omiin synttäreille, kun mä tykkään tästä kovasti. Innostuin, kun sä aloit tekee. Ihanaa. Mukavaa kevättä
PoistaHei, mistä kaupoista olet ostanu noita mantelikorppuja ja mandariinipyrettä? Olis aikomus kokeilla kakkua viikonlopuksi pojat synttäreille jos ainekset löydän 😊 vaikuttaa aikas herkulta 😊
VastaaPoistaItäkeskuksen Citymarketin keksihyllystä olen ostanut noita Cantuccini korppuja. Toki muukin keksi käy tämän kakun pohjaan. Itse tykkään vaan tuosta kun jää mukava purutuntuma ja lisäksi se on maukasta. Mandariinipyreeseen olen ostanut tukusta, mutta säilykemandariinia lisäämällä ja liivatteita tarkastamalla kakun voi myös toteuttaa.
PoistaTätä ketjua kun luet taaksepäin saat vinkkejä säilykemandariinia käytöstä.
Poista